Duyarsızlığa isyan ediyorlar

Kapaklı'nın en büyük caddesi olma özeliği taşıyan Erbay Caddesi'nde vatandaşlar sarı minibüslerin meclis tarafından belirlenen güzergahı kullanmaması, koca caddede minibüs durağı bulunmam

GÜNDEM 4.05.2014 16:30:00 0
Duyarsızlığa isyan ediyorlar

Kapaklı’da, Erbay Caddesi sakinleri, semtlerinde minibüs durağı bulunmaması ve yolların daraltılmasına adeta isyan etti.

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILIYOR

Bahse konu güzergâh üzerine en az 2-3 adet durak konulması için geçtiğimiz aylarda topladıkları imzalarla birlikte Kapaklı Belediyesi’ne müracaat ettiklerini söyleyen vatandaşlar, Belediye yetkililerinden 25 Eylül 2013 tarihinde ‘Erbay Caddesi ile Balcı Sokağın birleştiği köşeye durak konulması öneriniz dikkate alınmış olup, en kısa sürede gerçekleştirilecektir’ şeklinde yazılı cevap almasına rağmen aradan geçen süre zarfında herhangi bir çalışma yapılmamasından şikayetçi. Belediyeyi Erbay Caddesi’ne gereken önemi vermemekle suçlayan vatandaşlar, “Meclisten karar çıkmasına rağmen sarı minibüsler hala bu güzergâhtan geçmiyor ya da geçirilmiyor. Hangi talimat meclis kararının üstündedir. Ya da meclis kararını uygulamayanlar bu hakkı kimlerden alıyor? Minibüs duraklarımız hala koyulmadı. Erbay Caddesi’ne üvey evlat muamelesi yapılıyor” ifadelerini kullandı.

 CADDEYİ GENİŞLETECEKLERİNE DARALTIYORLAR

 İlçenin en önemli caddelerinden biri olan Erbay Caddesi’nin gereken değeri görmediğine dikkat çeken vatandaşlar, “Kapaklı nüfusu hızla artan ve nüyüyen bir ilçedir. Dünyanın her yerinde yerel yönetimler artan nüfusun ihtiyacına cevap verebilmek adına yolları genişletirken, Erbay Caddesi’nde 11 metre olan yol, ‘kaldırım genişletme çalışması’ adı altında 1 metre daha daraltılıyor. Biz gerekirse kendi yerlerimizden yarımşar metre ya da 1’er metre vermeye razıyız dedik. Yeterki caddemizi daraltmayın aksine genişletin dedik. Çünkü biz bile biliyoruz ki bu yol bundna birkaç sene sonra bize yetmeyecek. Bunu biz görebiliyorken, yetkililer göremiyor mu?” açıklamalarında bulundu.

YILDIZKENT’TE YAPILANLARIN ERBAY CADDESİ’NDE DE YAPILMASINI İSTİYORUZ

Erbay Caddesi’nde gerçekleştirilen kaldırım çalışmalarına seçimlerden önce başlanıldığını söyleyen vatandaşlar, “Konuyu seçimlerden önce Kapaklı Belediyesi yetkililerine izah ettik. Yolumuzun genişletilmesini ve Yıldızkent’te yapılan ışklandırma ve durak sisteminin, Kapaklı’nın en büyük caddesi olan Erbay Caddesi’ne de yapılmasını istedik. Yetkililer bu talebimiz üzerine hemen kaldırım çalışmasını durdurdular ve isteklerimizin yerine geleceğini söylediler. Fakat seçimlerden hemen sonra çalışmalara kaldıkları yerden devam ettiler” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ