Arkadaşlarımızı hayata bağlamayı başardık

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş Oda Başkan Yardımcısı Yaşar Balkan ve Oda Genel Sekreteri Murat Karakaş ile birlikte dün saat 10.30'da Türkiye S

GÜNDEM 2.05.2014 18:52:00 0
Arkadaşlarımızı hayata bağlamayı başardık

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş, ziyarette yaptığı konuşmada “İlk defa Engelliler deneğimizi ziyaret ediyorum. İnanın bu kadar mükemmel bir bina olduğunu düşünmemiştim. Gerçekten engellilerimiz için çok güzel ve ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yapılmış. Bu güzel eserin yapımında emeği geçen herkesi kutluyorum. Özelliklerde bu binanın yapılmasın için çok çaba harcayan Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya’yı da özellikle ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

HERKES ENGELLİLER DERNEĞİNE YARDIM ETMELİ

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “herkes yaşamı sürdüğü sürece bir engelli potansiyeline sahiptir. İnsanın başına yarın ne geleceği belli değil. Bu bakımdan Sakatlar Derneğimize Çerkezköy’de yaşayan her kesim insanımızın yardım elini uzatarak yardım etmesi gerekmektedir. Gerek oda olarak gerek şahsım olarak her zaman yardıma hazırım. Üzerimize düşen görevi de yerine en iyi şekilde getirmeye çalışırız”dedi. Başkan Yaşar Kuş konuşmasını şöyle noktaladı: “Yapacağınız çalışmalardan haberdar olursak sizinle birlikte çalışmak istiyoruz”.

 

 

ÇERKEZKÖY SAKATLAR DERNEĞİ BİNASI TÜRKİYE’DE TEK

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya da, Çerkezköy Sakatlar Derneği binasının Türkiye’de tek olduğunu ve bu binanın örnek teşkil ettiğini belirterek, “Biz bu binayı ilçemize kazandırmak için büyük bir uğraş verdik. Sağ olsun Çerkezköy Belediyemiz sesimize kulak verdi ve bu binayı bize kazandırdı. Binamızı bize kazandırılmasında emeği geçen eski Belediye Başkanımız Ali Ertem’e de bir kez daha huzurunuzda teşekkür ediyorum. Şu anda binamız Türkiye’de tek ve örnek bir engelli binasıdır. Her il ve ilçeden gelen sakatlar derneği başkanları kendi bulundukları yerlere aynısını yapmak istediklerini belirtiler” diye konuştu.

KENDİ HARÇLIKLARINI ÇIKARMALARI İÇİN SİMİT ARABASI TAHSİS ETTİK

Başkan Hayrettin Çetinkaya, Türkiye Sakatlar derneği Çerkezköy Şubesi Yaşam Evi’nin ayni zamanda kimsesiz olan sakat ve engellilerinde barındığı yer olduğunu belirtti. Çetinkaya, “Burada kalan arkadaşlarımıza harçlıklarını çıkarmaları için girişimlerimiz sonucu birer simit arabası verdik. Simit satarak harçlıklarını çıkararak ufakta olsa ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Önemli olan onları hayata bağlamak. Biz bunu dernek olarak başardık. Biz yönetim olarak hiç birimiz ücret almadan gönüllü olarak çalışıyoruz. Binamızın her katından ayrı bir yönetim kurulu üyemiz sorumlu olarak da görev yapmaktadır. Üyelerimize burada ayni zamanda bilgisayar kursları, ebru sanatı, gibi çeşitli kurslarda veriliyor. Kısacası engellilerimiz burada çok mutlu oluyorlar. Bizlere destek olacağınızdan da kuşkumuz yok.”dedi. Çetinkaya daha sonra yaşar Kuş ve beraberindekilere binayı gezdirdi, bina hakkında ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

KUŞ’TAN ONUR TAKSİ DURAĞINA ZİYARET

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş dün Başkan yardımcısı yaşar Balkan ve Oda Genel Sekreteri Murat Karakaş ile birlikte saat 10.15.’de Gazi Osman paşa Mahallesi Barbaros Caddesi Uğur Sokak Onur Market yanında geçtiğimiz günlerde Zeki kavak ve Tahsin Koç tarafından hizmete açılan Uğur Taksi Durağı’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Yaşar Kuş, Mevcut taksi duraklarında çalışan taksiler için ilçenin belirli uygun noktalarına nöbetleşerek her gün her duraktan iki ya da üç taksinin görev yapması için belediye ile girişimde bulunacaklarını belirtti. Başkan Kuş, Çerkezköy’de durak harici çalışan araçlar var onlarla mücadelemiz sürüyor.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN