Öğrencilere hem çalışma hem maaş avantajı

Türk- Alman işbirliğiyle oluşturulan İkili Mesleki Eğitim kapsamında BSH Firması ile Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin ortaklaşa uyguladığı program dahilinde öğrenciler hem eğitim alıyor hem

GÜNDEM 2.05.2014 13:10:00 0
Öğrencilere hem çalışma hem maaş avantajı

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay; Çerkezköy’de faaliyet gösteren BSH Firmasını ziyaret etti. Burada, Türk- Alman işbirliğiyle oluşturulan İkili Mesleki Eğitim hakkında yetkililerden bilgi alan Kubilay, öğrencilerin eğitimini yakından inceledi.

 

 

ÇERKEZKÖY’DE NİTELİKLİ ELEMAN İHTİYACI VAR

Çerkezköy^de yüzlerce fabrikanın yer aldığını anımsatan Kaymakam Kubilay, nitelikli eleman ihtiyacının önemine dikkat çekti. BSH firmasının eğitim merkezinin bu alanda çok iyi bir örnek olduğunu vurgulayan Kubilay en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunun altını çizdi.

Mesleki ve Teknik Eğitime çok önem verdiklerini söyleyen Kubilay 31 Ocak tarihinde başlattıkları Halk Eğitim Kampanyası ile de özellikle istihdam kolaylığı sağlayan Mesleki –Teknik kurslar düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Metin Kubilay’a ziyaretinde BSH İcra Kurul Üyesi Dr. Juan İgnacio CONRAT, BSH Direktörü ve Fırın Fabrikası Müdürü Muharrem YAMAÇ, BSH Teknik Hizmetler ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Joachim KUNTZE, , Program Geliştirme ve Yönetimi Uzmanı Nuray ALTIN, Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Murat Güldez eşlik etti.

 

 

ŞİMDİYE KADAR 304 KİŞİ MEZUN OLDU

BSH Firması ile Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin ortaklaşa uyguladığı programda şimdiye kadar 304 kişi mezun edildiği belirtiliyor. Mezun olanların %90’ına istihdam sağlandığının altı çizildi.

İkili Mesleki Eğitime kayıt olan öğrenciler aynı zamanda düz açık liseye kayıtlarını yaptırarak 3 yıllık eğitimlerinin sonunda kalfalık belgesi almaya hak kazanıyorlar. Daha sonra Mesleki Açık öğretim lisesine kayıtlarını yaptırarak fark derslerini tamamladıktan sonra meslek lisesi mezunu olabiliyorlar.

Öğrenciler eğitimlerinin uygulama kısmını haftanın 3 günü, BSH firmasının Eğitim Bölümünde görüyorlar.

Öğrenciler teorik derslerini ise, haftanın 2 günü Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde görüyorlar.

 

 

EĞİTİM MERKEZİ’NE GİRİŞ KOŞULLARI

Yapılan açıklamada bu programa dahil olmak için gerekli koşullar şöyle sıralandı: Çorlu, Saray, Çerkezköy, Kapaklı veya Ergene’de oturuyor olmak. Ortaokul 8.sınıftan, başvurduğu yıl başarıyla mezun olmak. Başvurulan yıl 14 veya 15 yaşında olmak.

Eğitim alınabilecek bölümlerin Elektrik- Elektronik Teknolojisi Bölümü ve Makine Teknolojisi Bölümü olduğu kaydedildi.

OKURKEN KAZANIYORLAR

Milli Eğitim Bakanlığı, İkili Mesleki Eğitim öğrencileri için asgari ücretin %30 oranındaki kısmını aylık maaş olarak öngörüyor. BSH Mesleki Eğitim öğrencileri ise buna ek olarak teorik derslerindeki başarıları, uygulamalı derslerde gerçekleştirdikleri projeler ve eğitmenlerinden aldıkları kanaat notlarının ortalaması doğrultusunda uygulanan bir prim sistemi ile sabit maaşlarına bir katkı daha yapma imkânına sahipler. Bu sayede öğrenciler hem aile bütçesine katkıda bulunmakta hem de erken yaşta gelişen sorumluluk duygusu sayesinde bireysel ve kariyer gelişimini pekiştiriyorlar.

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN