Köy yolları yeşillendi

İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, köy yolları ağaçlandırması, denetimi ve kontrolü projesi kapsamında dün saat 13.30'da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'yı makamın

GÜNDEM 29.04.2014 15:57:00 0
Köy yolları yeşillendi

TÜM TRAKYA’YA CEVİZ VE BADEM DİKİLECEK

Ziyarette Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun ve Çerkezköy Orman İşletme Şefi Ekrem Ferhatoğlu da hazır bulundu. 2011 yılından bu yana Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kurulması ile birlikte yalnızca orman arazilerinde değil, okul bahçeleri, köy yolları gibi diğer arazilerde de ağaçlandırma çalışması yapmanın görevlerinden biri olduğunu ifade eden  İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, “Buralarda yapacağımız ağaçlandırmalar, ağaçlandırma yapılan yerde yaşayanların gelir elde edebilecekleri ekinlerle yapılıyor. Bu bölgelerde ceviz ve badem gibi yemiş ağaçları ekimi yapıyoruz” dedi.

40 KİLOMETRELİK YOLDA AĞAÇLANDIRMA TAMAMLANDI

Bahse konu projenin tüm Trakya Bölgesi’ni kapsadığını dile getiren İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, “Trakya’daki bütün köy yollarında ceviz ve badem dikimi için gerekli proje çalışmasını tamamladık. Bu anlamda gerek Belediyelerle, gerek muhtarlıklarla gerekse bölge halkı ile ortak çalışma yapalım istedik. Çalışmalarımıza Kapaklı’da başladık ve çok verimli bir süreç geçirdik. Kapaklı ve köy yollarında toplam 40 kilometrelik bir yolda ceviz ağaçlandırması tamamlandı. Son fidanların dikimini Belediye Başkanımız ile birlikte yapacağız. Bu projeyi destekleyen başta Kapaklı belediye Başkanımız olmak üzere muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza da sonsuz teşekkür ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

KISIR AĞAÇ DİKİLMEDİ

Kapaklı’nın çiçeği burnunda bir ilçe olduğunu ifade eden Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bu proje kapsamında tam bir takım oyunu ortaya koyduk. 5 köy, Karaağaç ve Kapaklı’mızda toplam 40 kilometrelik yolda ceviz dikimi yapıldı. Halk tabiri ile kısır ağaç dikilmedi. Yemiş veren ağaç dikildi. Bu sayede bölge halkı bu yemişlerden faydalanabilecek. Projeye Trakya’da Kapaklı’dan başlanması ise bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu” dedi. Başkan Mandalı ve beraberindekiler daha sonra fidan dikimi için Yanıkağıl Köyü’ne geçti.

Haber / Ahmet KARDEŞ