Kuyumcular değil tefeciler korksun

Kredi kartına gelen taksit yasağı ile birlikte ülkenin birçok ilindeki kuyumcular satışların düşmesinden şikayet ederken, Kapaklı'daki kuyumcular ise yasakla birlikte değişen bir durumun olmadığın?

GÜNDEM 27.04.2014 04:31:00 0
Kuyumcular değil tefeciler korksun

Kapaklı’da faaliyet gösteren kuyumcular, ülke genelinde 1 Şubat’ta uygulamaya konulan kredi kartına taksit yasağının getirilmesinin işlerini olumlu ya da olumsuz etkilemediğini dile getirdi.

YASAK BİZİ ETKİLEMEDİ

Yasak öncesindeki satışları ile yasak sonrası satışları arasında bir fark olmadığını kaydeden kuyumcu esnafı, “Yasağın şu anda bizi etkilediğini söylemek doğru olmaz. Şu an belli bir düzeyde işlerimizde durgunluk var ama zaten bu dönemlerde beklediğimiz bir düşüş yaşanıyor” açıklamalarında bulundu. Kuyumcular genelde satışları peşin yaptıklarını, nadiren de olsa senetle taksit yaptıklarını ifade etti.

BU İŞİ GERÇEK KUYUMCULAR YAPSIN

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Kuyumcu esnaflarından Mustafa Çelik, “Kredi kartları ile ilgili yapılan uygulamayı çok yerinde buluyorum. Hatta geç kalınmış bir uygulama olarak değerlendiriyorum. Çünkü tüm ülke genelinde kuyumculukadı altında tefecilik yapan ve gerçek kuyumculara köstek olan birçok kişi var. Bu uygulama sayesinde bu işi yalnızca tefecilerin değil gerçek kuyumcuların yapmasının sağlanacağını umuyorum. Dolayısıyla yasaktan kuyumcular değil tefeciler korkmalıdır” dedi.

KEDİLİ KÖPEKLİ REKLAMLARLA YASTIK ALTINDAKİ ALTINLARI İSTİYORLAR

Çelik, “TV kanallarında kedinin köpeğin oynadığı reklamlarla insanların yastık altındaki birikimlerinin bankalara yatırılarak ekonomiye can verilmesi isteniyor. Ben de buradan sesleniyorum. Madem ekonomiye can vermek istiyorsunuz, merkez bankasındaki altın rezervlerini bu ülke halkına dağıtın. Dağıtın ki ekonomiye can gelsin. Yok bunu yapamayacaksanız insanların tasarruflarına gözünüzü dikmeyin” diye konuştu.

İNSANLAR HIZLI PARA KAZANMA DERDİNDE

Altın piyasasının genel durumundan da bahseden Mustafa Çelik, “İnsanlar önceden altına uzun vadeli yatırım aracı olarak bakıyordu. Fakat şimdi altını alırken, öncelikle ‘kaça satarım’ sorusunu soruyorlar. İnsanlar artık hızlı para kazanma derdine düşmüş. Oysaki altın bu amaçla kullanılabilecek bir enstruman değil” dedi.

ALTIN DÜŞÜŞTE

Altın fiyatlarının düşüşte olduğunu dile getiren Mustafa Çelik, “Bu düşüşün devam edeceğini tahmin ediyorum. Fakat altının fiyatlanması anlık olaylara bağlı olarak değişebiliyor. Yaşanılabilecek herhangi bir olumsuzluk bu düşüşü hızlandırabilir ya da herhangi bir olumlu gelişme altın fiyatlarının yükselmesine vesile olabilir” açıklamalarında bulundu.

Haber / Ahmet KARDEŞ