Haklarımızın korunmasını istiyoruz

Çerkezköy Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aşkın Gündoğdu dernek yönetimi adına gazetemize yaptığı açıklamada; diğer illerde

GÜNDEM 27.04.2014 04:30:00 0
Haklarımızın korunmasını istiyoruz

Çerkezköy Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aşkın Gündoğdu, haksız rekabet ortamı olduğunu öne sürdü ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKM) kararlarının Tekirdağ’da da bir an önce uygulanmaya başlanması gerektiğini kaydetti.

ESNAFIMIZIN HAKLARININ KORUNMASINI İSTİYORUZ

Servis araçları sahipleri olarak diğer illerde olduğu gibi UKM kararlarının il genelimizde de bir an önce uygulanmasını istediklerini belirten Başkan Yardımcısı Gündoğdu; bu kararların uygulanmıyor olmasının kendilerini mağdur ettiğini öne sürdü.

“Bu nedenle Tekirdağ Büyükşehir’de UKM kurulduğunda esnafımızın haklarının korunması ve yıllarca çektiği sıkıntıyı tekrar yaşanmaması için şoför esnaf odalarına ilçe belediyelerine önemli görevler düşmektedir” diyen Gündoğdu; Personel taşıyıcılarının sıkıntı çektiğini söyledi ve bu sıkıntıların son bulması için UKM’nin aldığı kararların önemli olduğunu söyledi.

TAŞERONLARI BİZE TERCİH ETMEYİN

 Aşkın Gündoğdu açıklamasında sanayi kuruluşlarına da sitem etti. “Yıllarca hizmet verdiğimiz İlçemizdeki organize sanayi bölgemizde bulunan firmalara da sesleniyoruz. Bizler şahıs olarak firmalara hizmet vermek için gittiğimizde bizleri kapının önünden çevirip taşeron firmaları tercih etmeniz doğru değil” diyen Gündoğdu; “Bizler vergisini veren kişileriz. Bizlerin verdiği hizmeti taşeron firmaların bizler kadar vereceğine kesinlikle inanmıyoruz. Bizler S Plakalı personel taşıyıcıları olarak sektörümüzde yüzde sekseni temsil ederken yüzde yirmi ile çalışan taşeron firmalara haksız bir şekilde mahkûm edildiğimizi görüyoruz” şeklinde konuştu.

YETKİLİLERE SESLENDİ

Çerkezköy Araç Sahipleri Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aşkın Gündoğdu, yetkili makamlara da seslendi ve haksızlığın önüne geçmelerini istedi. Gündoğdu açıklamasının devamında şunları söyledi: “Buradan basın aracılığıyla Tekirdağ Valimize, Çerkezköy ve tüm ilçe kaymakamlarımıza Büyükşehir Belediyemize ve tüm ilçe belediyelerimize sesleniyoruz. Bizlere yapılan haksızlığın önüne bir an önce geçilmelerini istemekteyiz.”dedi. Aşkın Gündoğdu, Çerkezköy ‘de Trafik İl komisyonunun almış olduğu kararla bin adet S Plaka tahsis edildiğini ve Çerkezköy Belediyesi’nin düzenlediği yol belgesi ile halen 730 aracımızın yol belgesi ile hizmet verdiğini de belirtti. Gündoğdu,  Çerkezköy’de 270 S Plakalı kayıt dışı araç bulunduğunu da belirterek, “ Servisçiler olarak bizler haksız rekabet nedeniyle borçlarımızı ve vergilerimizi ödeyemez durumdayız. Yetkili makamlarımızdan ricamız bizlerin sesine kulak vermesini istiyoruz”

Haber/Seyit SÜREN