Toprak: Çiftçi devletten umudunu kesti, umudunu yağışlara bağladı"

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, yaptığı açıklamada çiftçinin devletten umudunu kestiğini ve umudunu yağışlara bağladığını, yağışların çiftçini

GÜNDEM 26.04.2014 00:43:00 0
Toprak: Çiftçi devletten umudunu kesti, umudunu yağışlara bağladı

MEVSİM ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Çerkezköy Ziraat odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak dün gazetemize yatığı açıklamada çiftçilerin mevsimsel çalışmalarını tamamladığını belirtti. Başkan Toprak, “Çiftçilerimiz iklim ve mevsim çalışmalarıyla ilgili ekili alanlardaki mevsimsel çalışmalarını tamamladı. Gerek ayçiçeği gerekse buğday ekili alanlarda kök ilaçların nitrat olmak üzere kullanılması gereken tüm ilaçları da kullanarak çalışmalarını tamamladılar. Ayçiçeğinde ise mevsimsel çalışmaların yüzde sekseni tamamlandı. Buğday’da ise tüm mevsimsel çalışmaların hepsi tamamlandı” dedi.

  ÇİFTÇİNİN UMUDU YAĞIŞLARDA

Başkan hasan Toprak şöyle devam etti: “Çiftçimiz umudunu tamamen bir hafta içinde yağacak yağmurlara bağladı. Bir hafta içinde bölgemiz yeterli yağış alırsa bu yıl çiftçimiz yıllardan beri göremediği rekolteyi elde edecektir. Eğer bir hafta içinde bölgemiz yeterli yağış almaz ise çiftçimiz yine karamsar olacak. Çiftçi devletten umudunu kesti. Çiftçinin tüm umudu Allah’a bağlı.”diye konuştu.

30 BİN EKİLİ ALANIMIZ VAR

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı hasan Toprak, Çerkezköy ilçe genelinde 130 bin dönüm ekili alan olduğunu belirterek, “İlçemiz sanayi bölgesi olması nedeniyle ayni zamanda da bir tarım alanıdır. Ancak diğer bölgelere bakarak bizim 130 bin dönüm ekili alanımız mevcuttur. Bu 130 bin dönümlük alanın 80 bin dönümünde buğday ekimi yapıldı. 50 bin dönüm alanın da ise ayçiçeği ekili. Çerkezköy çiftçileri olarak son yıllarda gerek yağışların bölgemizde az oluşu gerekse yeterli devlet desteği alamamış olmamızdan çiftçilerimiz masraflarını dahi çıkaramadığı için mağdur olmaktadır. Çiftçiler olarak yeterli yağışların bölgemize yağmasını bekliyoruz. Yağışlar rekoltemizi yükselteceği için bizlerin yüzünü güldürecektir. İnşallah bu yöndeki dualarımız kabul olurda bu yıl çiftçiler olarak ürünümüz bol olur ve mağduriyet yaşamayız” dedi.

Haber/Seyit SÜREN