Sürücüler umursamadı Jandarma kurtardı

Malkara D-110 karayolu üzerinde, Yunanistan'a giden turist otobüsü arıza yapınca turistler 4 saat boyunca yolda mağdur kaldı. Turistlerin yardımına jandarma yetişti.

GÜNDEM 26.04.2014 00:09:00 0
Sürücüler umursamadı Jandarma kurtardı

 Paskalya Bayramı kutlamaları için Gürcistan’a gittiği öğrenilen 50 kişilik kafile dönüş yolunda yolda kaldı. Tpuanda Punoc (58) idaresindeki GLG - 363 plakalı otobüsün motoru Malkara Yaylagöne Mahallesi kavşağı yakınlarında arıza yaptı. Yolda seyir halindeki sürücülerden yardım isteyen ve karşılık alamayan turistlerin imdadına 4 saat sonra yoldan devriye görevi için geçen jandarma ekiplerinden yardım istediler.

3 SAATTE TAMİR OLDU

Jandarma ekipleri otobüsün arızasının giderilmesi için motor ustası çağırırken, olay yerine gelen motor ustasının yaklaşık 3 saat boyunca uğraşları sonrasında otobüsün motoru tamir edilerek otobüs yeniden çalıştırıldı.

Jandarma ekiplerine yardımlarından dolayı minnettar kalan otobüs sürücüsü Tpuanda Punoc, "Yolda seyir halinde iken otobüs bozuldu. 4 saat boyunca burada yolda kaldık. Yoldan geçen jandarma yanımıza geldi. Bizlere su getirdiler, yemek getirdiler. Otobüsümüzün yapılması için usta çağırdılar. Ustanın uğraşları sonrasında otobüsümüz çalıştı. Jandarma bizleri görmeseydi daha ne kadar burada kalacağımız belli değildi. Şimdi memleketimiz olan Yunanistan'ın Gümülcine şehrine devam edeceğiz" dedi.

Haber/Gökhan TEKER