Agresif Girişimciler Şart

Güler Dinamik Gümrük Müşavirliği A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Güler, dün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasında saat 14.00'te düzenlenen toplantıya katıldı. Ticarette Yeniden Yapılanma

GÜNDEM 24.04.2014 17:01:00 0
Agresif Girişimciler Şart

TİCARETİN YENİDEN YAPILANDIRMA İÇİN NE YAPMALI

Güler Dinamik Müşavirliği A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Güler, Küreselleşen dünyada teknolojinin de devreye girmesiyle her alanda olduğu gibi uluslar arası ticarette de gelişmeler in yaşandığını belirterek konuşmasına başladı. Güler, “Küresel ekonomik gelişmeler, ülkeleri farklı stratejikler geliştirmeye, ticareti ve ticaret birinci elden etkileyen faktörleri düzenlemeye ve bu sayede avantajlı bir konum elde edebilme içgüdüsüyle hareket etmeye zorluyor. 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için uluslar arası örgütlerin(WTO-WCO) aldığı kararların ticarette ve gümrük işlemlerine yansımalarını takip etmemiz, bizi dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde sistemsel açıdan da güçlü hale getirecektir.”dedi.

ENGELLERİN KALDIRILMASI İÇİN AGRESİF GİRİŞİMCİLER ŞART

Güler şöyle devam etti: “ Serbest ticaret anlaşmalarının sürekli gündeme geldiği ve ticaretin önündeki engellerin kaldırılması için agresif girişimlerin olduğu böyle bir ortamda, eşyaların serbest güvenli ve hızlı dolaşımı için globalleşme yönünde ciddi adımların atıldığını görüyoruz. Biraz da uzaktan izlemek zorunda kaldığımız bu yeni gelişmeler, bizlerin ticari geleceğinin kurgulandığı bu dönemde aktif davranmamızı gerektiriyor. Gerek kamu gerekse özel sektör olarak hazır olmak zorunluluğu vardır. Aksi halde, çok daha uzun olmayan bir gelecekte, akredite ve güvenli global tedarik zincirinin parçası olmayı başaramamış devlet ve ihracatçılar, ya da oyun dışında kalacak, yada hedeflerine ulaşma yolunda engellerle karşılaşacak. Bu nedenle bilgi edinme ve inovatif çalışmalara daha fazla önem vermeli, daha önce olduğu gibi yalnızca maksimum kar odaklı yapılardan sakınarak, daha planlı, teknolojik olarak hazır, mali yapısı güçlü, etik değerlere önem veren, katma değeri yüksek şirketler olma yönünde de ciddi adımlar atmalıyız” diye konuştu.

İHRACATTA NELERİN YAPILMASI KONUSUNDA DA BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

Kenen Güler, ihracat ve ithalat konularında da neler yapılması ve nelere dikkat edilmesi konularında da bilgilendirmelerde bulundu. Güler, “Şirketler ihracat ve ithalatlarında çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Gümrük sisteminin elektronik alt yapısı henüz Türkiye’de yeterli şekilde oturmadı. Bu nedenle sanayicilerimiz ve tüm şirketler yapacakları gümrük işlemlerinde dikkatli davranmalıdır. Ayrıca ithalat ve ihracat işlemleri için şirketlerin sertifika sahibi olması gerekiyor. Bunun en önemlisi de İSO 27000’ belgesidir. Biz buna YYS sertifikası diyoruz. Bu belgeye sahip olan şirketler daha güvenli şekilde işlerini yapacakları gibi maliyetlerini de işlemler sırasında düşüreceklerdir. YYS sertifikası mutlaka alınmalı. Pekiyi kimler almalı, bu belgeyi? İhracatçılar, Üreticiler/tedarikçiler, İthalatçılar, Taşıma Acenteleri, Taşıyıcılar, Antrepo İşletmeleri, Gümrük Müşavirleri ve tedarik zinciri olanlar almalıdır.”dedi. Güler değişen yeniden yapılanma da Gümrük mevzuatı hakkında bilinmesi gereken daha birçok konuda bilgilendirmelerde bulundu ve toplantı sonunda da toplantıya katılanların sorularını cevapladı. Toplantıya katılanlar toplantının çok faydalı olduğunu belirterek Kenan Güler’e verdiği bilgiler için teşekkür ettiler.

TAHA GÜLERDE TOPLANTIDA HAZIR BULUNDU

Güler Dinamik Müşavirliği A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Güler’in ‘Ticarette yeniden yapılanma ve Gümrük mevzuatı konulu bilgilendirme toplantısında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker, Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Aksoy, Çerkezköy Ticaret ve sanayi Odası Başkan yardımcısı İsmail Akın ve Gümrük Müdürlüğü yetkilileri olmak üzere toplam 60 oda üyesi toplantıda hazır bulundu.

Haber/ Seyit SÜREN