Tekirdağ Milli Eğitim'den iletişim atağı

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü; bünyesindeki yöneticiler ile öğretmenlerin arasındaki iletişim eksikliği ve motivasyon sorunu olduğu gerekçesiyle bir proje geliştirdi. 2014 Nisan ve 2015 Haziran ta

GÜNDEM 24.04.2014 15:00:00 0
Tekirdağ Milli Eğitim

TEMEL HEDEF İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRMEK

Projeyle; Tekirdağ Valisi, İlçe Kaymakamları ve İl Milli Eğitim Müdürü ile öğretmenlerinin bir araya gelerek, birlikte sohbet etme ortamlarının oluşturulması amaçlanıyor. Böylece karşılıklı iletişimi güçlendirmek ve motivasyonu artırmak hedefleniyor.

Projenin kapsamı Tekirdağ ili genelindeki okullarda görev yapan öğretmenler ve idareciler.

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu 2010-2014 İl MEM Stratejik Planı öngörüsünde hazırlanan projenin İl Koordinasyon Kurulu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ARGE’ den sorumlu şube müdürü ve iki rehber öğretmenden oluşan kurul olarak açıklandı.

ÖĞRETMENLERE DEĞERLİ OLDUKLARI HİSSETTİRİLECEK

Okul Proje Ekibi ise okul müdürü başkanlığında, bir müdür yardımcısı ve okul rehber öğretmeninden oluşacak. Okullarda da öğretmen, idareci ve yönetici iletişiminden kaynaklanan motivasyon problemlerini azaltmak hedefleniyor. Ayrıca projenin hedefleri arasında: Öğretmenlerde takım ruhu ve kurum kültürünü olumlu etkileyerek, birlikte eğlenceli zaman geçirebilecekleri uygun ortamları hazırlamak,  Kurumların, öğretmenlerine, onların kurum için ne kadar değerli olduklarını hissettirmek.

Eğitim- Öğretimin kalitesinin geliştirilmesine olumlu yönde katkılar sağlamak,  Öğretmen, idareci ve yönetici iletişiminden kaynaklanan motivasyon problemlerini azaltmak, Öğretmenlerde takım ruhu ve kurum kültürünü olumlu etkileyerek, birlikte eğlenceli zaman geçirebilecekleri uygun ortamları hazırlamak, Kurumların, öğretmenlerine, onların kurum için ne kadar değerli olduklarını hissettirmek.

Eğitim- Öğretimin kalitesinin geliştirilmesine olumlu yönde katkılar sağlamak gibi maddeler de yer alıyor.

PROJE BİR YIL SÜRECEK

İlk aşamada, Öğretmen Sohbet Saatleri Projesi İl Proje Koordinasyon Kurulu oluşturulacak ve Okul Proje Yürütme Ekibi kurulacak. Sohbet saatlerinin uygulanacağı okullar belirlenecek. Projenin uygulanacağı okullarda uygun ortamların oluşturulacak ve yapılacak etkinlikler belirlenecek. Öğretmenlerin Vali, İlçe Kaymakamları ve İl Milli Eğitim Müdürü ile bir araya gelmeleri sağlanarak sohbet saati gerçekleştirilecek.

Sohbet saatinin yapıldığı okulun Rehber öğretmeni tarafından katılan öğretmenlere Memnuniyet anketi uygulanacak ve raporlanacak. Projeye; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Okul Müdürlükleri ve Okul Aile Birlikleri katılıyor.

Proje 2014 Nisan ve 2015 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

MALİYETİ OKUL AİLE BİRLİKLERİ KARŞILAYACAK

Yapılacak çalışmalar esnasında ortaya çıkabilecek kaynak ihtiyacı, okul aile birlikleri tarafından karşılanacak.

Sohbet saatinin olduğu okulun rehber öğretmenleri tarafından Öğretmen Memnuniyet anketi uygulanacak, anket sonuçları rapora dönüştürülerek İl Proje Koordinasyon Kurulunca değerlendirilecek.

Değerlendirme Öğretmen Memnuniyet Anket sonuçları baz alınarak İl Proje Yürütme Kurulu tarafından yapılacak.

Projenin sekretaryasını Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Bölümü üstleniyor.

Haber/Merve ERDUĞAN