23 Nisan 7'den 70'e coşkuyla kutlandı !

Türkiye Büyük Milet Meclisi'nin açılış yıldönümü kapsamında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından bütün dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bay

GÜNDEM 23.04.2014 22:23:00 0
23 Nisan 7

Tüm yurtta coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Tekirdağ’ın çiçeği burnunda ilçesi Kapaklı’da da coşkuyla kutlandı.

SATICILAR DA BAYRAM ETTİ

Kapaklı Futbol Sahası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları nedeniyle bayram yerine döndü. Bugünü ekmek parası için fırsat bilenler de kutlama alanı etrafında yerini aldı. Özellikle dönen salıncaklar çocuklardan büyük ilgi gördü. Diğer taraftan oyuncakçılar, simitçiler, dondurmacılar ve pamuk helvacılar da 23 Nisan’da çocuklar gibi bayram etti. Kutlamalara büyük ilgi gösteren Kapaklı halkı da tören alanını hınca hınç doldurdu. Tören alanına birlikte gelen Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı ile İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Kapaklı Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, halkı selamlayarak protokoldeki yerlerini aldı.

ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE KATILDILAR

Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel törene çocukları ile birlikte katıldı. Kutlama programına AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Belediye Meclis Üyeleri ve muhtarlar da katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile CHP PM Üyesi Candan Yüceer’in kutlama mesajları okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel gerçekleştirdi. 23 Nisan tarihinin millet iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olduğunu anımsatan Suat Yüksel, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşku ile kutluyoruz” dedi.  

ÇOCUKLAR İÇİN YAPILACAK EN BÜYÜK YATIRIM EĞİTİMDİR

Yüksel, “Milletin çelikleşmiş iradesinin ve özgürlük tutkusunun ifadesi olan 23 Nisan 1920 günü, tarihimizde bir dönüm noktasıdır. Mustafa Kemal Atatürk daha cumhuriyet kurulmadan üzerine titrediği çocuklar için ülkenin aydınlık geleceğinin temellerini atıyordu. Atatürk’e göre çocuklarımız vatan gibi sevilmelidir. Milletin haklarını korur gibi korunmalıdır. Geleceğimizin en büyük güvencesi olan evlatlarımıza en büyük yatırım ise eğitimdir” dedi.  

KALİTELİ EĞİTİMİN KAPILARI ARDINA KADAR AÇILACAK

Eğitim camiası olarak istikbalin daha parlak ve başarılı olması için büyük bir azimle çalıştıklarını kaydeden Yüksel, “Eğitim alanındaki yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor. Bizler de bu yatırımlar doğrultusunda çocuklarımıza hak ettikleri kaliteli eğitimi vermenin gayretindeyiz. Bu süreçte dünyadaki değişimi takip eden öğretmenlerimiz sayesinde Kapaklı’da daha kaliteli eğitimin kapıları da ardına kadar açılacaktır” dedi.  

YAPTIĞINIZ KUTSAL GÖREV HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜZERİNDEDİR

Konuşmasının devamında Kapaklı’da görev yapan öğretmenlere seslenen Suat Yüksel, “Biliyoruz ki milletler arası ilişkilerde egemenlik ve güç kavramı, bilgiyi kullanma yeteneğine sahip olanlar tarafından rahatça kullanılabilmektedir. Geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımızı bilgili ve girişken bir şekilde yetiştirme sorumluluğu sizlerin üzerindedir. Bunu gerçekleştireceğinize, milletimizin inancı tamdır. Yaptığınız kutsal görev her türlü takdirin üzerindedir” diye konuştu.

YÜZÜNÜZ HER DAİM YENİLİĞE DÖNÜK OLSUN

İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel konuşmasını, çocuklara seslenerek sonlandırdı. Daha güzel bir Türkiye ve daha aydınlık bir gelecek için çalıştıklarını kaydeden Suat Yüksel, “Yüzünüz her zaman değişime ve yeniliğe dönük olsun. Fakat attığınız her adımda bu toprakların şehit kanlarıyla sulanarak kazanıldığını unutmayın. Size düşen, ülkeyi aydınlık yarınlara taşımak için birlik ve kardeşlik içinde çalışmaktır” ifadelerini kullandı.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Beyzanur Üçtaş adlı öğrencinin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam eden programda daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen Resim, Şiir, Satranç ve Futbol yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim yarışmasında 1’inci olan Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Rüya Sinem Demirel, 2’nci olan Gazi İlkokulu öğrencisi Zeynep Bilge ve 3’üncü olan Kapaklı Anaokulu öğrencisi Eylül Zelal Atay, ödüllerini İlçe Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’nun elinden aldı. Şiir yarışmasında 1’inci olan Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Utkay Mumyakmaz, 2’nci olan Gazi Ortaokulu öğrencisi Merve Nur Aydın ve 3’üncü olan Sanayiciler İlkokulu öğrencisi Abdüllatif Çetinkaya da ödüllerini Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu’nun elinden aldı. Satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Belediye Başkanı İrfan Mandalı verirken, Satranç turnuvasına katılan en küçük yarışmacı olan 6 yaşındaki Melek Ceren Açıkgöz’e ise ödülünü İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar verdi. Futbol turnuvasında şampiyon olan Kapaklı Belediyesi Ortaokulu futbol takımına ise şampiyonluk kupalarını ve madalyalarını İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel verdi.

DANS GÖSTERİLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile devam eden kutlama programında öğrencilerin halat çekme, çuval giyme ve atletizm yarışları kıran kırana geçti. Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencilerinin ‘Unutulmaya Yüz Tutmuş Çocuk Oyunları’ adlı gösterisi katılımcılardan büyük ilgi gördü. Yıldızkent Ortaokulu öğrencilerinin step gösterisi ve Sanayiciler İlkokulu öğrencilerinin modern dans gösterisi de tören alanını dolduran binlerce Kapaklı’dan büyük alkış aldı. Halkoyunları gösterile sırasında öğretmenlerin de öğrencilerine kenardan eşlik etmesi renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Program gösterilerin ardından sona erdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ