Çerkezköy'de renkli 23 Nisan

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram'ı Çerkezköy Merkez'de de renkli görüntülere sahne oldu. Kutlama törenindeki çocukların heyecanları yüzlerinden okunuyordu. Çeşitli yarışmalarda dere

GÜNDEM 23.04.2014 22:15:00 0
Çerkezköy

ÜLKEYİ SİZDEN DEVRALDIK

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Atatürk’ün çocuklara armağan ettiğini hatırlattı. Türkiye’nin atalardan miras değil çocuklardan emanet alındığını söyleyen Milli Eğitim Müdürü,  “Bu ülkenin gerçek sahipleri, ancak yarınımız olan çocuklardır” dedi.

Çocuklara seslenen Milli Eğitim Müdürü Zenginal “Sevgili çocuklar; unutmayın ki şimdi bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran, düşünen, üreten, ahlaklı ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmenizi bekliyor. Bizlere bugünleri kazandıran fedakâr insanları, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, sevgili çocukların bayramını kutluyorum” dedi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı dolayısıyla düzenlenen turnuva ve yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve okullara ödüllerinin verilmesi ile program devam etti. Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvasında birinci olan Nurullah Narin Ortaokulu, ikinci olan 75. Yıl Ortaokulu ve üçüncü olan Tepe Ortaokulu’na madalya ve ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından verildi.

Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Kaymakam Kubilay, törene katılan herkesin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak “Bugünlere gelmemizi sağlayan, ulusal kurtuluş savaşımızı kazandıran, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi. Yıldız Kızlar Voleybol Turnuvası’nda birinci olan Mevlana Ortaokulu, ikinci olan 75. Yıl Ortaokulu ve üçüncü olan İmam Hatip Ortaokulu’na da kupa ve madalyalarını Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan verdi.

23 Nisan dolayısıyla düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Nurullah Narin Ortaokulu Öğrencisi Sudenur Ogan, ikinci olan Recep Arif Gabralı İlkokulu öğrencisi Gülsenur Azkala, Raif Dinçkök İlkokulu öğrencisi Sudenur Yücedağ ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’dan aldı. Kompozisyon yarışmasında birinci olan Veliköy Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Ayşenur Balkan, ikinci olan Mevlana Ortaokulu öğrencisi Gültekin Gülden Yıldız ve üçüncü olan Raif Dinçkök Ortaokulu öğrencisi Emre Çimen, ödülleri Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mahmut Ateş’ten aldı. 

Resim yarışmasında birinci olan Gazi Osman Paşa Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencisi Gönülnaz Dede, ikinci olan Tepe İlkokulu öğrencisi Nilüfer Mine Pamuk ve üçüncü olan Özel İdare İlkokulu öğrencisi Barış Aslan’a ödüllerini Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Metin Taşkın verdi. Çerkezköy Belediyesi’nin sponsorluğunda Nurullah Narin Ortaokulu tarafından düzenlenen Matematik Yarışmasında 5, 6, 7 ve 8.sınıflarda ilk 3’e giren öğrenciler ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal’dan aldı.

MECLİSİN AÇILIŞI CANLANDIRILDI

Dereceye giren okul ve öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından 75. Yıl Ortaokulu öğrencileri yaptıkları canlandırma ile meclisin açılışını anlattılar. Fevzipaşa İlkokulu öğrencilerinin Antep yöresine ait halk oyunları gösterisinin ardından program Özel Gülerçin Koleji öğrencilerinden oluşan koronun mini konseri ile devam etti. Öğrencilerin konserinin ardından program Mevlana İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin ritm gösterisi ile sona erdi.

Haber/ Seyit SÜREN-Merve ERDUĞAN