Esnaf kermeslere tepkili

Lüleburgaz'da kurulan kermeslere tepki gösteren esnaf, kermeslerin ticarete döküldüğünü öne sürdü. Esnaf, kermeslerin kendilerine yapılmış bir haksızlık olduğunu savunuyor.

GÜNDEM 23.04.2014 22:00:00 0
Esnaf kermeslere tepkili

BAŞKAN YAMAN: ŞİKÂYETLERİNDE HAKLILAR

Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’nde esnaf, ilçede kurulan kermeslere “ticaret yaptıkları” gerekçesiyle tepki gösterdi. Lüleburgaz Lokantacılar Odası Başkanı Nihat Yaman, ticarete döküldüğünü öne sürdüğü kermeslerin şehir merkezinde kurularak esnafı olumsuz yönde etkilediğini savundu.

Esnafın kermeslerle ilgili yoğun şikayetlerde bulunduğunu anlatan Başkan Yaman, esnafın şikayetlerinde haklı olduğunu kaydetti. “Şehrin göbeğinde insanların en yoğun olduğu yerde böyle kermeslerin kurulmasının yanlış olduğunu savunuyoruz” diyen Yaman; “Esnafımız kirasını veriyor. Vergisini veriyor. En önemlisi hijyen eğitimlerini alıyorlar. Bu esnafa aynı zamanda yapılan bir haksızlıktır" dedi.

Kermes adı altında açılan yerlerle haksız kazanç elde edildiğini iddia eden Yaman, "Kermes açıp ticaret yapıyorlar. Bu yanlış bir şey. Esnafta haklı olarak şikâyetlerini dile getiriyor" ifadelerini kaydetti. 

Yaman, gerekli kurumları göreve davet ettiklerini belirtti.

Haber/Gökhan TEKER