Tekirdağ'da 2 öğretmenevi kapandı

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yıllık ortalama doluluk oranının %20'nin altında kaldığı gerekçesiyle Muratlı ve Şarköy Öğretmenevlerinin kapatıldığını duyurdu. K

GÜNDEM 23.04.2014 00:56:00 0
Tekirdağ

YÖNERGEYE BİNAEN KARAR VERİLDİ

Duyuruyu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, bu kararın 28 Aralık 2012 tarih ve 248666 sayılı Öğretmenevleri Uygulama Yönergesi’ne göre verildiğini belirtti.

İşler; İlgi yönergenin 11. maddesinde “Öğretmenevi/öğretmenevi ve akşam sanat okullarından, çeşitli nedenlerle kapatılması uygun bulunanlar Milli Eğitim Müdürlüğünün teklifi ve Valiliğin uygun görüşü ile Bakanlıkça kapatılır. Valiliklerce her yıl şubat ayı sonuna kadar yapılacak değerlendirme çalışmalarında, yıllık ortalama %20 doluluk oranının altında kalan veya makul bir gerekçesi olmaksızın son iki yıl üst üste zarar eden kurumlar kapatılır…” denildiğini anımsattı.

DOLULUK ORANI ASGARİ DÜZEYİN ALTINDA KALDI

Müdür İşler, Bu kapsamda Şarköy ve Muratlı ilçelerinde bulunan öğretmenevlerinin bu gerekçe ile kapatıldığını belirtti. Tekirdağ Merkez Öğretmenevi’nde son bir yıldır mali açıdan sıkıntı yaşamakta olduğunu açıklayan Milli Eğitim Müdürü, b şartlarda devam etmesi halinde kapatılma durumu ile karşı karşıya kalacağını açıkladı. İşler “Kapatılma durumu yaşanmaması için öğretmenevimizde müsait olan mekânlar konaklama amaçlı kullanılmak üzere tadilata alınmıştır” dedi.

ADAY ÖĞRETMENLER İÇİN ÇÖZÜM

“İlimize yeni atanan aday öğretmenlerin konaklama ihtiyaçlarını karşılamak üzere ve İlimiz Çanakkale iline geçiş güzergâhında bulunuyor” diyen Halis İşler; “Buraya gezi düzenleyen grupların taleplerine cevap verebilmesi için en az 1 (bir) otobüs yolcunun konaklama ihtiyacını karşılayabilecek yatak kapasitesine ulaşması amaçlanmaktadır” diye ekledi.

“Böylece öğretmenevimizin zarar ederek kapatılma sebebinin ortadan kaldırılması hedeflenmiştir” diyen Halis İşler, açıklamasını “Ayrıca, öğretmenlerimizin lokal olarak kullanacağı mekanlar da oluşturulacaktır” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Haber/Merve ERDUĞAN