Kapaklı'nın dansçıları burada yetişecek

Daha önceki ziyaretinde Kapaklı Açı Dershanesi bünyesinde dans okulu açılacağının sözünü veren Ünlü Dansçı Levent Köksal, Dans ve Spor Okulları zincirine Kapaklı'yı da ekledi. Öncek

GÜNDEM 22.04.2014 00:50:00 0
Kapaklı

Levent Köksal Dans ve Spor Okulları, Kapaklı Şubesi’ni ‘Yıldız Dans ve Spor Kulübü’ adıyla Açı Dershanesi bünyesinde kurdu. Dans okulu, önceki gün İsmetpaşa Mahallesi’nde Kapaklı Açı Dershanesi önünde gerçekleştirilen açılış töreniyle faaliyete başladı.

TÜM DÜNYAYA ADINI DUYURABİLECEK DANSÇILAR YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Açılış Törenine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, CHP Kapkalı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yaşar, Kapaklı Belediyesi Meclis Üyeleri Sami İkizler, Akın Yılmaz ve Salih Bezgin, Ünlü Dansçı Levent Köksal, Kapaklı Açı Dershanesi Müdürü Demet Kurucu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program gitar dinletisi ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Açı Dershanesi Müdürü Demet Kurucu, “Dershanemiz bünyesinde Levent Köksal gibi büyük bir isimle birlikte dans okulu kurulması, bizim için de oldukça memnuniyet vericidir. Temennimiz bu dans okulunda tüm dünyaya adını duyurabilecek dansçıların yetişmesidir” dedi ve okulun kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ

Tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ünlü dansçı Levent Köksal, “Mustafa Kemal Atatürk, ‘Dans medeni bir ihtiyaçtır’ diyerek, dansın bir ulus için ne denli önemli olduğuna dikkat çekmiştir. Bu anlamda Yıldız Dans ve Spor Kulübümüzle Kapaklı’da böyle bir adım attık. İnşallah hayırlı olur” dedi. Dansın ilk çağlardan beri var olan bir aktivite olduğuna dikkat çeken Köksal, “Öyle ki insanlar ilk çağlardan bu yana sevinçlerini, acılarını, kısacası her türlü duygu ve düşüncelerini dansla ifade etmeye çalışmıştır. Bugün sosyal ve sanatsal aktiviteler sıralamasında dans ilk üçte yer almaktadır” dedi. Birkaç ay sonra yapılacak organizasyonlarda İstanbul ve Türkiye’nin diğer illerinden profesyonel dansçıları Kapaklı’ya getirebileceklerini kaydeden Levent Köksal, “İnşallah hep birlikte güzel işlere imza atabiliriz” dedi.

OY ATMAYANLARA 2019’DA AF VAR

Programda bir sonraki konuşmayı ise Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı gerçekleştirdi. İlçenin tarihi hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunan Başkan Mandalı, “Yıllardır bu tür güzellikleri Kapaklı ile nasıl buluşturabileceğimizin mücadelesini verdik. Kapaklı artık tüm ülke için bir çekim merkezi haline geldi” dedi. Dans okulunun başta İsmetpaşa Mahallesi sakinleri olmak üzere tüm Kapaklı’ya hayırlı olmasını temenni eden Mandalı, “Seçimlerde İsmetpaşa ve İnönü Mahallelerinden büyük oranda oy aldım. Oy veren herkese teşekkür ediyorum. Oy atmayanlara da 2019’da af var” ifadelerini kullandı. İlçeye yatırım yapan herkese teşekkür eden Başkan Mandalı, “Kapaklımız bu tür yatırımlarla modern bir şehir haline gelecektir” diye konuştu.

ŞAMPİYONLAR İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

Program Levent Köksal Dans ve Spor Okulları’nın Türkiye Şampiyonu olan Minikler dans grubunun gösterisi ile devam etti. Programda daha sonra sahne alan Büyükler Türkiye Hip Hop şampiyonları, yaptıkları gösteri ile büyük alkış aldı. Birbirinden tehlikeli ve zor hareketleri çocuk oyuncağıymış gibi yapan dansçılar Kapaklı halkından büyük ilgi gördü. Programda Levent Köksal da ara ara dansçılarına eşlik etti. Gösterilerin ardından açılış kurdelesi kesildi. Program dans okulunda verilen kokteyl ile son buldu. Dans kulübünde bale, hiphop, tango, salsa, pilates ve oryantal dersleri verilecek.

Haber / Ahmet KARDEŞ