Engelli bireylerin iş yaşamı için projeler yolda

Kırklareli İl İstihdam Kurulu'nun, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman Başkanlığında gerçekleştirdiği Nisan Ayı toplantısında Kırklareli'de istihdam çalışmaları görüşüldü. T

GÜNDEM 22.04.2014 00:06:00 0
Engelli bireylerin iş yaşamı için projeler yolda

İSTİHDAM VE İŞ GÜCÜ İHTİYAÇLARI MASAYA YATIRILDI

Kırklareli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun Nisan Ayı Toplantısı, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman Başkanlığında yapıldı. Polis Evi’nde gerçekleşen toplantıda İŞKUR İl Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalar değerlendirildi. Kırklareli'nin iş gücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyaçları, mesleki ve teknik eğitim, okul ve kurumlar ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitimler görüşüldü. Ayrıca istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla yerel düzeyde gerçekleştirilecek faaliyetler konuşuldu. Toplantıda, ayrıca istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliğin azaltılması gayesiyle alınması gereken tedbirler, gençlere, kadınlara, engellilere ve uzun süreli işsizlere yönelik mesleki eğitim programlarının uygulanması da görüşülen konular arasındaydı. Engelli bireylerin bir iş yerinde iş bulmasını, işe uyumunu, etkin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayacak destek teknolojileri ile ilgili projelerin desteklenmesi gerektiği kaydedildi. Engelli bireylerin işe kabulü için hazırlanması; işe yerleşmesi, işe ve iş yerine uyum sağlaması için oluşturulacak projelerin hayata geçirilmesi gerektiği de konuşuldu.

ÇEŞİTLİ KURUMLARDAN KATILIM

Toplantıya, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü H. Yalçın Koca, İl Ticaret Müdür Vekili Gültekin hadi, Kırklareli KOSGEB Müdürü H. Tarık Altuntaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sema Öztürk, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Erman Kirendibi, İl Telekom Müdürü Nihat Kaya, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turan Altıntel, Kırklareli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Temsilcisi Sait Lütfü Gür, HAK-İŞ Şube Başkanı Vedat Erkan Koç, Türk-İş Şube Başkanı Hüseyin Seren, TİSK İşveren Temsilcisi Bora Alptekin ve Kırklareli Açık Cezaevi Müdürü Muammer Dilitatlı'nın katıldı.

Haber/İHA