Büyükşehir Belediye Başkanı: Siyasi partilerin isimleri kullanılmayacak

Süleymanpaşa Belediyesi'ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri ile bir araya geldi. BüyükÅ

GÜNDEM 21.04.2014 23:56:00 0
Büyükşehir Belediye Başkanı:  Siyasi partilerin isimleri kullanılmayacak

ARTIK CHP, AKP, MHP YOK

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı konuk etti. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri; Süleymanpaşa Belediye Meclis Salonu’nda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı ağırladı.  Belediye meclis üyelerine yönelik bir konuşma yapan Başkan Albayrak “Ben büyükşehir belediye meclisinde de söyledim. Artık CHP, AKP, MHP isimlerini pek kullanmayacağız toplantılarda” dedi ve ekledi: “Çünkü biz bir aileyiz dedik. Bir aile de burada olmuşsunuz. Hepinizi kutlar, çalışmalarınızda başarılar dilerim”.

TEK BAŞIMA YAPAMAM HEP BERABER BAŞARACAĞIZ

“Büyükşehir oluşumuyla beraber Tekirdağ’ın ismi ilin 11 ilçesinin ismi oldu. Tekirdağ ortak bir isim oldu. Büyükşehir oluşturuldu ve büyükşehrin yeniden yapılanması, yeniden planlanması biraz zaman alacak” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak; “Başlangıç olarak çok hızlı bu işleri yapabiliriz ancak çok da hızlandırmanın pek sağlıklı olmayacağını düşünüyorum. Bir de kurucu büyükşehir belediye başkanı olmanın ayrı bir sorumluluğu var. Tarafsız hizmet etmek ve tarafsız davranmak birinci prensibimiz. Başka türlü bu işi başaramayız” diye konuştu. “Bu sadece Kadir Albayrak’ın başarabileceği bir şey değil. Hep birlikte çalışmalıyız. Bütün gücümüzle çalışalım” diyen Başkan Albayrak: “Büyükşehir olarak bizler hazır olduğumuz zaman göreceksiniz ki ilçe belediyelerinin de arkasında büyük bir rüzgâr esecek. O rüzgârla birlikte de bu işi alıp götüreceğiz, başaracağız” diye konuştu.

YÜKÜ HEP BERABER TAŞIYACAĞIZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın konuşmasının ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da bir konuşma yaptı. Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nin ilk gün itibari ile bir aileye dönüştüğü vurgusunu yapan Başkan; “Süleymanpaşa belediye meclisimiz bir ailedir. Seçimin doğasından gelen karşılıklı nazireler yapılmış olabilir. Ancak artık fiili bir döneme girdik. 5 yıl boyunca bu yükü biz hep beraber taşıyacağız. Biz iyi çalışan bir belediye olmayı amaçlıyoruz” dedi.

YETKİ KARMAŞASI VAR

Açıklamalarına süreç ile ilgili bilgiler vererek devam eden Başkan Eşkinat, “ Bir geçiş sürecindeyiz. Sistem oturduktan sonra vatandaşımızın hizmet konforu artacak. Ama bu geçiş sürecinde bazı sıkıntılar yaşanacak. Şuanda tam bir yetki karmaşası var. Tekirdağ Belediyesi her ne kadar büyükşehre dönüşüyorsa da işlevsel kısmı Süleymanpaşa Belediyesi’ne Kurumsal kısmı ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne geçiyor. Bunun yarattığı bir dengesizlik var. Önemli olan işin yapılmasıdır kimin yaptığı değil. Önemli olan işin durmaması, vatandaşın aldığı hizmetin aksamamasıdır. Her şey zamanla daha iyi anlaşılıp yerine oturacak” diye konuştu. Grup başkan vekilleri de parti grupları adına Başkan Albayrak’ın ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek ziyaretten dolayı teşekkür edip destek sözü vermesi ile ziyaret sona erdi.

Haber/Menşure KARDEŞ