O, bütün varlığın ruhudur

Kapaklı kaymakamlığı İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Haftası Kutlama Programı önceki gün 14.00-16.00 saatleri arasında Beyaz Saray Düğün Salonu'nda vatandaşlarÄ?

GÜNDEM 20.04.2014 00:11:00 0
O, bütün varlığın ruhudur

BEYAZ SARAY, GÜL BAHÇESİNE DÖNDÜ

Müftü Ali Kotan, konuşmasına başlamadan önce, salonu dolduran vatandaşlardan, girişte kendilerine dağıtılan gülleri havaya kaldırmalarını istedi. Salondaki herkesin kırmızı gülleri aynı anda havaya kaldırmasıyla muhteşem bir görüntü oluştu. Müftü Kotan, “Sizler katılımlarınızla bugün bu salonu adeta bir gül bahçesine çevirdiniz. Bugün Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in alemlere teşrifinin 1443’üncü yıldönümü vesilesi ile bir araya geldik. Peygamberimiz 571 yılının Nisan Ayı’nın 21’inci günü, pazartesi günü dünyaya geldi. Biz bu günü tarih boyunca Mevlid Kandili olarak kutladık. Son çeyrek yüzyıldır da Diyanet İşleri Başkanlığımızca Kutlu Doğum Haftası kapsamında da alemlerin efendisini hafta boyunca yad ediyoruz” diye konuştu. 

VAR OLAN HERŞEY VARLIĞINI ONA BORÇLUDUR

Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında her yıl farklı temalarla, konusunun uzman kişileri vasıtasıyla Peygamberimizi tüm dünyaya anlatmanın amaçlandığını ifade eden Ali Kotan, “Peygamberimizin doğumuyla, insanlık alemi her türlü karanlıktan kurtuldu. Peygamberimizi ve onun evrensel mesajlarını insanlara bu şekilde anlatmaya çalışıyoruz. O, bütün varlığın ruhudur. Var olan herşey varlığını ona borçludur” dedi. Müftü Kotan, konuşmasının sonunda programın düzenlenmesi kapsamında hiçbir imkanını esirgemeyen Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve ekibine teşekkür etti. 

BÜTÜN DÜNYAYA HAK VE ADALETİ ÖĞRETTİ

Program, Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın selamlama konuşması ile devam etti. “İnsanlığı şefkat ve merhametle tanıştıran, ilmek ilmek sevgi ile dokuyarak, şefkat ile örerek bir rahmet toplumu inşa eden, yüce Peygambere selam olsun” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Mandalı, “Birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, hoşgörüyü, şefkat ve merhametin sınır tanımıyan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını O rahmet peygamberinden öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, insan onuruna uyan yaşama sanatını bizlere hep o gösterdi. O bize sevgi ve barış dini olan İslam’ı tebliğ etti. Bir cahiliye toplumundan medeni bir millet oluşturmanın sırlarını öğretti. Birbirine düşman olan toplulukları kardeş yaptı. Bütün dünyaya hak ve adaleti öğreten, gerçek insanlığı gönüllere kazıyan, İslam’ı anlatan sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) eşsiz örnek ve önder olarak daima kalbimizdedir” ifadelerini kullandı.

O BÜTÜN İNSANLIĞA PEYGAMBER OLARAK GÖNDERİLDİ

Hz. Muhammed’den uzak kalmanın, onun sünnetini terketmenin bir müslüman için felaketlerin en büyüğü anlamına geldiğinin altını çizen Mandalı, “Çünkü O, rahmetin, müjdenin, merhametin ve kardeşliğin adıdır. Dünyayı iman ve Kur’an nuruyla aydınlatan, insanın insana kul köle olmasını önleyen, yaratılmışların en yücesi olan Peygamberimizin örnek ahlakını çok iyi araştırmalı, 21. yüzyılın yozlaşmış, kendinden geçmiş adeta ölmek üzere olan duyarsız ruhlarına aşılamalıyız. ‘Ben lanet edici olarak değil, rahmet olarak gönderildim’, ‘Ben ancak, güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim’ buyuran peygamberimizi, Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de şöyle tasdik ediyor. ‘Hiç şüphesiz güzel bir ahlak üzerinesin sen’. O sadece bir kavme veya millete değil bütün insanlığa peygamber olarak gönderildi. İşte bu yıl da kutladığımız, Kutlu Doğum Haftası’nın cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, insanlarımızın samimi kardeşliğine, Müslümanların da peygamber ahlâkına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan diliyorum” diye konuştu.

DİN SAMİMİYETTİR KONULU KONFERANS VERDİ

Başkan İrfan Mandalı’nın konuşmasının ardından program, Kapaklı Ulu Camii İmam Hatibi Yakup Temel tarafından okunan birbirinden güzel ilahilerle devam etti. Programda daha sonra kürsüye çıkan Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, salonu dolduran yüzlerce katılımcıya ‘Din Samimiyettir’ konulu konferans verdi. Program tasavvuf musikisi dinletisi ve ödül töreni ile sona erdi. Program sonunda katılımcılara pilav ayran ikramı yapıldı ve Hz Muhammed (S.A.V.)’in Veda Hutbesi dağıtıldı. Programa Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Kapaklı İlçe Müftüsü Ali Kotan, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Kapaklı Yardımlaşma Derneği Başkanı Kadir Arıcı, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı. 

Haber / Ahmet KARDEŞ