Minikler sakat kalmasınlar diye seminer verildi

Fevzipaşa İlkokulu'nda eğitim öğretim gören anasınıfı öğrencileri, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyelerinin verdiği seminere katıld?

GÜNDEM 20.04.2014 00:10:00 0
Minikler sakat kalmasınlar diye seminer verildi

Fevzipaşa İlkokulu’nda eğitim öğretim gören anasınıfı öğrencileri, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyelerinin verdiği seminere katıldı.

SİZİN TOPLADIĞINIZ KAPAKLAR ENGELLİLERE UMUT OLUYOR

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya miniklere verdiği seminerdeki konuşmasında seminerin nedenini öğrencilerin sakat kalmaması için uyarılarda bulunmak olduğunu anlattı. Çocukların geleceğin büyükleri olduğunu kaydeden Dernek Şube Başkanı Çetinkaya; her sağlıklı insan gibi miniklerin de birer engelli adayı olduğunu hatırlattı. “Biz dernekte engelli ablalarınızı ve abilerinizi toplayarak onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz” diyen Çetinkaya; “Türkiye’de ilk mavi kapak toplama kampanyasını biz başlattık. Sizin topladığınız kapaklarla ihtiyacı olanlara tekerlekli sandalye alıyoruz” dedi.

DİKKATSİZLİKLER SAKATLANMA SEBEBİ

Hayrettin Çetinkaya, öğrencilerden evlerinde oynamadıkları oyuncakları, giymedikleri kıyafetleri ve okumadıkları kitapları da derneğe bağışlamalarını istedi. Kendisinin neden sakat kaldığını anlatan Çetinkaya, başından geçenleri şöyle anlattı: “Çocukken yola kaçan toplu yakalamak için yola fırlamıştım. Yolda kamyon çarptı ve ayağımı kesmek zorunda kaldılar. Bu türlü dikkatsizlikler sakatlığa yol açıyor. Top oynarken yola fırlamayın. Ben araç gelip gelmediğine bakmadan yola fırladığım için sakat kaldım. Bir üyemiz kırmızı ışıkta karşıya geçmeye çalıştığı için aracın çarpması sonucu sakat kaldı. Yine bir diğer üyemiz de yolda koşarken muz kabuğuna basıp düşerek sakat kaldı. Sizler kırmızı ışıkta karşıya geçmeyin. Yediğiniz muzların ve diğer meyvelerin kabuklarını yola atmayın. Yolda gördüğünüz muz kabuklarını da alıp çöpe atın”. Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri, öğleden sonra öğlenci grubuna seminer verdi.

Haber / Gökhan TEKER