Recep Güven Parkı'na yeni yüz

Yaklaşık 20 yıl önce dönemin Belediye Başkanı Enver Özel tarafından yaptırılan Recep Güven Parkı, Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yeniden restore edildi.

GÜNDEM 18.04.2014 21:35:00 0
Recep Güven Parkı

1990’lı yıllarda Kapaklı Belediye Eski Başkanı Enver Özel döneminde yapılan ve Kapaklı’nın ilk Belediye Başkanı Recep Güven’in adı verilen parkta, ilk etapta insanlar ahşap görünümlü masalar ve oturaklarda vakit geçiriyordu. Zamanla nüfusun hızla artması ve şehrin de büyümesiyle birlikte Recep Güven Parkı’nın önemi daha da arttı. Son yıllarda bakımsızlık yüzünden vatandaşın pek ilgi göstermediği Recep Güven Parkı, Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği özevrili çalışmalar neticesinde yep yeni bir yüze kavuştu. Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yeniden düzenlenen Recep Güven Parkı, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

HALK HALİNDEN MEMNUN

Hızla gelişen ve büyüyen Kapaklı’da insanların boş zamanlarında dışarı çıkıp ailesi ile birlikte zaman geçirebilecekleri yeşil alanların her geçen gün azaldığı şu günlerde, Recep Güven Parkı’nda yapılan yenileme çalışmaları vatandaşlar tarafından da takdir topluyor.

PEYZAJ ÇALIŞMASI YAPTIK

Recep Güven Parkı’nda yapılan tadilat çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “İlk iş olarak parkımızda bulunan çay ocağı ve büfelerin yıkım işlemlerini gerçekleştirdik. Daha sonra peyzaj düzenleme çalışmalarını tamamladık. Bu işlemlerin ardından da parkımıza vatandaşlarımızın rahatça oturup dinlenebilecekleri yeni banklar, modern görünümlü çöp kutuları monte ettik. Parkın içindeki yürüyüş yollarına da bordür ve yer döşeme taşı döşedik. Parkımızın içinde çim serimi çalışması gerçekleştirdikten sonra süs çalıları ile parkımıza güzel bir görünüm kazandırdık” ifadelerini kullandı.

Haber / Gökhan TEKER