Karşımızda genç ve enerjik bir başkan bulduk

Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji'nin konukları olan Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'nın 139 Zaharii ilçesi Krusha Schuol ilköğretim okulu Okul Müdür Rumiana Doncheva üç öğretmen ve 7

GÜNDEM 18.04.2014 21:18:00 0
Karşımızda genç ve enerjik bir başkan bulduk

Dün saat 11.30’da Gülerçin Koleji’nin konuğu olan Bulgar öğrenci ve öğretmenler Gülerçin Koleji Eğitim Kurumlar Genel Müdürü ve okul Müdürü Süleyman Sezgin, Gülerçin Koleji İngilizce Bölüm Başkanı Özlem Gökçe ve İngilizce öğretmeni özgür Tunç ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret ettiler.

KARŞIMIZDA GENÇ VE ENERJİK BİR BAŞKAN BULDUK

Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’nın Zaharii ilçesi Okul Müdürü Rumiana Doncheva ve Bulgar öğretmenler, karşılarında enerjik genç bir belediye başkanı gördüklerini belirterek, “Sizin seçimlerde yeni göreve geldiğinizi öğrendik ve size görevinizde başarılar diliyoruz. Başarılı çalışmalar yapacağınız sizin genç ve enerjik bir başkan oluşunuzdan belli oluyor. Bizler karşımızda sizin gibi genç ve enerjik bir belediye başkanı bulacağımızı tahmin etmiyorduk. Sizin gibi genç enerji dolu bir insanın bir ilçeyi yönetmesini biz de mutlu olduk.'' dediler.

19 MAYIS BİZİM ÖNEMLİ GÜNÜMÜZ

 19 Mayıs’ta Zaharii ‘de yapılacak olan etkinliğe de davet eden heyetin nazik davetine Başkan Vahap Akay teşekkür etti.  Akay,“19 Mayıs bizim için çok önemli bir gün. Bizim önemli günümüz olan 19 Mayıs bizim için çok önemli bir tarihtir. Ülkemizde bu tarihte tüm yurt genelinde kutlamalarımız yapılıyor. İnşallah bu tarihten sonraki günlerde sizleri ziyaret ederiz. Nazik davetiniz için çok mutlu olduk. Bulgaristan’a yapacağım ziyarette okulunuzu da mutlaka ziyaret edeceğim. İki ülke arasındaki dostluk bağları çok eski yıllara dayanmaktadır. Bu nedenle biz komşu ülkeler olarak ilişkilerimizi her zaman daha da geliştirmeliyiz” dedi. Başkan; Bulgar öğretmen ve öğrencilere Türk Kahvesi ve Türk Lokumu hediye etti. Paketlerin içinde Kahve ve lokum olduğunu öğrenen Bulgar öğretmenler, “Kahvenizin ve lokumunuzun ünü dünya çapında bu güzel ülkenin bu güzel nimetlerinin bizlere de sizler tarafından nasip olması bizleri ayrıca mutlu etti. Ülkemizde Ülkeniz insanlarının ne denli konuksever olduğunu anlatacağız. Yönettiğiniz Çerkezköy şehri de çok güzel bir şehir tam bir Avrupa kenti,”dediler.   

Haber / Seyit SÜREN