Amacımız tüm mahallelere eşit hizmet götürmek

30 Mart Mahalli idareler Seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Vahap Akay'ın, mazbatasını alıp göreve başlamasıyla hayırlı olsun ziyaretleri hız kesmeden devam ediyor. Belediye Başkanı Vahap Akay, â

GÜNDEM 18.04.2014 21:07:00 0
Amacımız tüm mahallelere eşit hizmet götürmek

AKAY, ÇERKEZKÖY’ÜN BEKLENTİLERİNİ BİLİYOR

Dün Saat 8.30’da ilçe içinde öğrenci taşımacılığı yağan S.S. 90 No’lu Çerkezköy Öğrenci Servisleri Kooperatifi Başkanı Murat Kırım, Başkan Yardımcısı Birol Öztürk ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Başkan Vahap Akay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 90 No’lu Öğrenci Servisleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırım, Başkan Akay’ın Çerkezköy’ün beklentilerini bilen biri olduğunu ve sıkıntıların kısa sürede giderilmesi için yapacağı çalışmalara kooperatif olarak kendilerinin de destekçi olacaklarını söyledi ve başarılı çalışmalar yapacaklarına da inandıklarını ifade ederek yönetim kurulu olarak görevi de başarılar dilediklerini belirtti.

KIZILPINAR VE VELİKÖY’DE Kİ SIKINTIYI GİDERECEĞİZ

Başkan Vahap Akay, ziyaret nedeniyle teşekkür etti ve Seçimler sonrasında Kızılpınar ve Veliköy’de beldelikten mahalleye dönüşmesi sonrasında geçici bir sıkıntı yaşandığını belirterek, “Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte Kızılpınar ve Veliköy Çerkezköy’e dâhil edilerek mahalleye dönüştürülmüş olmasıyla birlikte bu iki önemli mahallelerimizde geçici bir sıkıntı var. Bildiğiniz gibi daha önce bu iki yerde belediyelikti ve burada yaşayan vatandaşlarımız içinde bu adaptasyon kolay değil. Çünkü yıllarca bir belediye alışkanlığı vardı ve hizmet anlamında da belediyeden bir takım hizmetler almaktaydılar. Bundan böyle onların tüm ihtiyaçlarını biz karşılayacağız. Artık bütün bir ilçe olduk büyüdük. Bu iki belediyemizde de anlaşmalar 1 Nisan tarihine kadar yapılmış olduğundan çöp toplama işleri biraz aksadı. Ancak Bir haftadır biz o sıkıntıyı gidermeye çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bu yöndeki sıkıntı son bulacak. Amacımız Çerkezköy’ün tüm mahallelerine eşit hizmet götürmektir. Ancak Kızılpınar diğer mahallelerimize oranla daha çok hizmet beklemekte ve sorunları da oldukça çok. Bu sorunları öncelikle gidermeyi amaçlıyoruz.”dedi.

ÇESİAD OLARAK HOŞGÖRÜ VE SAMİMİYETİNİZE İNANIYORUZ

Başkan Vahap Akay’ı saat 9.15’te de ÇESİAD Başkanı Hakan Asbaş ve yönetimi kurulun üyeleri ziyaret etti. ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Asbaş, ÇESİAD çalışmaları hakkında Başkan Akay’a şunları söyledi: “ÇESİAD olarak biz TUSKON’a bağlı bir kuruluşuz. Çerkezköy ve Saray’da faaliyet gösteren bir dernek olarak üyelerimizin ekonomik ve sosyal yönden zirveye ulaşmalarını sağlamaktır. Bağlı olduğumuz TUSKON’dan aldığımız tecrübeleri de üyelerimize aktarmaktayız. Zorlu bir seçim süreci sonunda başarınızı başkanlığı kazanarak göreve geldiniz. Sizi yönetim ve şahsım adına kutluyor, başarılar diliyorum. Sizin herkesin başkanı olacağınıza, sorunları çözmede hoşgörülü ve samimi olacağınıza inanıyor ve sorunları çözeceğinize de inanıyoruz. ÇESİAD olarak bizlere düşen görev olduğunda ve biz sizde size desteğimizi vereceğiz. Vereceğiniz göreve de hazırız” dedi.

ÇESİAD’IN YENİ GENEL SEKRETERİ ALİ ARLI

ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Asbaş, kuruluşundan bu yana ÇESİAD’ın Genel Sekreterliğini yapan Engin Parlak’ın yerine üç gün önce Ali Arlı’nın getirildiğini de belirtti. Başkan Akay ÇESİAD’ın yeni Genel Sekreteri Ali Arlı’ya yeni görevinde başarılar diledi. 

GEREKENİ YAPACAĞIZ

Başkan Vahap Akay, ÇESİAD Başkanı Asbaş ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretten duyduğu memnuniyetini belirterek, “ÇESİAD’ın bir dönem bende üyesiydim. ÇESİAD’ın kuruluşundan bu yana çalışmalarını biliyorum ve yapılan çalışmalarını da takdir ediyorum. Bu dönem de bizde ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Çerkezköy adına kucaklaşmayı insanlarımızın daha da birlik ve beraberlik içinde olmalarına çalışacağız. Dediğiniz gibi ben artık herkesin belediye başkanıyım. Herkesime ayırt etmeden hizmet etmek bizim ana prensibimiz. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlik ve beraberlik içinde el birliğiyle Çerkezköy’ü çok daha ileri seviyelere çıkaracağız. Ben değil biz yaptık diyeceğiz.”dedi.

 G.M.M.K.PAŞA MUHTARI ŞAHİNDE İHTİYAR HEYETİYLE AKAY’I ZİYARET ETTİ

30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı seçilen Recep Şahin’de dün ihtiyar heyeti ile birlikte saat 10.00’da Başkan Vahap Akay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Muhtar Şahin ve İhtiyar heyetine de ziyaret nedeniyle teşekkür eden Başkan Akay tüm konukları gibi onlarla da günün anısına birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

BELİNDİR’DEN AKAY’A ZİYARET

Veliköy Belediye Eski Başkanı Hanifi Belindir de dün saat 10.30’da AK Parti’li Çerkezköy Belediye Meclis üyesi Ahmet Çetin ile birlikte Belediye Başkanı Vahap Akay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Hanifi Belindir, Başkan Akay’a Veliköy’de yapımı süren Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okul inşaatı ile ilgili bilgiler verdi. Okul İnşaatının yanında bulunan binanın yerine de yeni bina yapılacağını ve yıkımı gerektiğini ve içinde belediye araçlarının bulunması nedeniyle yüklenici firmanın binanın bu nedenle yıkımını yapamadığını söyledi. Belindir ayrıca Veliköy Belediye personelinin nerede nasıl görev alacağını merak ettiklerini de dile getirdi.

HERKESİN İÇİ RAHAT OLSUN

Başkan Vahap Akay, Önce ziyaret nedeniyle Belindir ve Çetin’e teşekkür etti sonra, “Elbette Veliköy’de yaşayan insanlarımızın 22 yıllık bir belediye alışkanlığı var. Geçiş dönemi nedeniyle kısa süreli sıkıntılarımızda var. İnşallah bu sıkıntılar kısa sürede atlatılacaktır. Bahsettiğiniz yerdeki belediye araçlarını belediyemizin Çerkezköy’deki mevcut yerine Pazartesi günü itibariyle getireceğiz. Veliköy Belediye çalışanlarımızın görev yerlerini de önümüzdeki günlerde belirleyeceğiz. Herkesin içi rahat olsun. Bu geçiş sürecinde biraz sıkıntı olduğunun farkındayız. Ama hepsi çözümlenecek.”dedi.  

Haber / Seyit SÜREN