O, insanlığa güneş gibi doğdu

Özel İdare İlköğretim Okulu'nda dün Kutlu Doğum Haftası sebebiyle bir program düzenlendi. Programda öğrenciler koro halinde ilahiler okudular, şiir ve hadisler okudular, tiyatro eşliğinde Hz. Peygamberâ??

GÜNDEM 18.04.2014 21:05:00 0
O, insanlığa güneş gibi doğdu

Programda konuşan Din Kültürü Öğretmeni Münip Doğan, insanlığın çok kötü bir noktaya ulaştığı zamanlarda Hz. Peygamberin insanlığa güneş gibi doğduğunu söyledi.

HAKKIN VE ADALETİN ZULMÜ VE HAKSIZLIĞI BOĞUŞU

Özel İdare İlköğretim Okulu öğrencileri, okulun Din Kültürü Öğretmeni Münip Doğan’ın hazırladığı programda yer aldılar. Okul Müdürü Esat Akdaş Kutlu Doğum’un, şerefli doğum olduğunu kaydetti. Akdaş, İslam Aleminin Peygamberi Hz. Muhammed’in doğuşunun bir devrin kapanışı yeni bir devrin doğuşu olduğunun altını önemle çizdi.  Akdaş O’nun doğumunu, Hakkın ve adaletin zulmü ve haksızlığı boğuşu olarak nitelendirdi.

“GÜNEŞ GİBİ DOĞMUŞTUR”

Din Kültürü Öğretmeni Münip Doğan da programda söz aldı. Din Kültürü Öğretmeni Doğan 1989 yılından beri değişik etkinliklerle kutlanan haftada onu hatırlamak, hatırlatmak, onun sevgisini kazanmak rızasını kazanmak, gençlerimizin gönlünde canlı diri tutmak amacıyla mütevazi bir program yapmaya çalıştıklarını söyledi.

KADINLAR İNSANDAN SAYILMIYORDU

Öğretmen Doğan, o günün şartlarını etkileyici bir biçimde anlattı. Hz. Peygamber’in kız çocuklarını diri diri toprağa gömüldüğü, kadınlara değer verilmediği, insan yerine konulmadığı bir dönemde dünyaya geldiğini hatırlattı. O devirde cehaletin son noktaya ulaştığını söyleyen Doğan; kadınların ruhlarının var olup olmadığının tartışıldığını anlattı. Doğan; “O dönemde ahlaksızlık zirve yapmıştı. Yoksulların pazarlarda köle olarak alınıp satıldığı, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı bir dönemde resulullah o insanlığa güneş gibi doğmuştur” dedi. Doğan sözlerini şu cümleyle bitirdi: “O’nun merhameti, adaletinden, sevgisinden saygısından kibarlığından nezaketinden hayvanlar, bitkiler bile nasibini almıştır”.

İLAHİLER OKUNDU TİYATRO OYNANDI

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum haftası ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. Programın devamında Kutlu Doğum Haftası ile ilgili şiirler ve hadisler okudu. Tiyatro eşliğinde peygamberin hayatını anlatan öğrenci koro daha sonra ise çeşitli ilahiler okudular. Programın sonunda ise velilere ve öğretmenlere hadis karterleri ve karanfiller dağıtıldı.

Haber / Emine LALE