Milliyetlerin Kesişme Noktası: İdil-Ural

Milliyetlerin Kesişmesi: İdil-Ural konulu panel, Kırklareli Üniversitesi tarafından TÜBİTAK projesi kapsamında gerçekleştirildi. Panelde konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Sosyal Bilimlerin Ã?

GÜNDEM 18.04.2014 20:43:00 0
Milliyetlerin Kesişme Noktası: İdil-Ural

UZMAN SAYISI AZ

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) 'Milliyetlerin Kesişme Noktası: İdil-Ural Çalıştayı' konulu panel düzenleDİ. KLÜ Fen- Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü öğretim üyesi Doç.Dr.Bülent Bayram tarafından yürütülen TÜBİTAK projesi kapsamında düzenlenen panelde 'İdil-Ural bölgesinde varlığını sürdüren halklar incelendi. Programın açılış konuşmasını yapan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, bilim hayatında sosyal bilimlerin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Nadir Devlet ise, Türkiye'de İdil-Ural halkları üzerine farklı disiplinlerde az sayıda uzmanın çalıştığını, bu bölge hakkında tertiplenen bilimsel toplantılara son derece ihtiyaç olduğunu dile getirerek, İdil-Ural bölgesinde yaşayan halkların karşılaştığı ve kökenini tarihten alan sorunların bu halkların kimlikleri üzerine etkilerini anlattı.

BEŞ OTURUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Beş oturumdan oluşan çalıştayda ana başlıklar şu şekildeydi: “Değişen sosyo-kültürel şartların etkisi altında kendi kimliklerine bakışları', 'Kimlik arayışları ve bu unsurların etnik kimliklerini oluşturma süreçleri', 'Bölgedeki eğitim kurumlarının ve yayın organlarının bu halkların kimliklerinin belirlenmesine olan etkileri', 'Bölge halklarının folklorunda etnik kimliklerin görünümü ve folklorun kimlik yaratma sürecine etkisi'.

Haber / Emine LALE