Edirne, Bando ve Tava Ciğer Festivali'yle açılışı yapıyor

Edirne Belediyesi'nden yapılan açıklamada bu yıl festivallere Bando ve Tava Ciğer Festivali'yle başlanacağı söylendi. Her yıl bahar aylarında birçok festivale ev sahipliği yapan Edirne, 25 Nisan'

GÜNDEM 17.04.2014 17:53:00 0
Edirne, Bando ve Tava Ciğer Festivali

FİNAL GÜNÜNDE HALK CİĞERE DOYACAK

Edirne Bando ve Tava Ciğer Festivali’nin 4’üncüsü bu yıl 25 ve 27 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.  Her yıl bahar ayında birçok festivale imza atan Edirne Belediyesi bu yıl ilk festivaline Bando ve Tava Ciğer Festivali ile başlayacak. 4 yıldan beri bahar aylarında gerçekleştirilen Tava Ciğer Festivali'nin çeşitli etkinliklerle 3 gün boyunca süreceği kaydedildi. Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Dernek Başkanı Bahri Dinar, final gününde Saraçlar Caddesi’nde tonlarca ciğerin pişirilerek halka dağıtılacağını açıkladı.

CİĞERCİLERİN VE EDİRNE’NİN DÜĞÜNÜ

Dernek Başkanı Bahri Dinar festivalden  ‘düğün’ diye bahsetti ve "Edirne’nin düğünü başlıyor ama ne mutlu ki bize bu bizim için büyük bir şeref, ilk düğün bizim düğünümüz” dedi. “Belediye Başkanımız Recep Gürkan ilk jesti bize yaptı” diyen Dinar  “İlk festivali bizim festivalimiz ile başlıyor. Artık bu tarihlerde ciğercilerin ve Edirne’nin düğünü var. Herkese bu festivalde ciğer dağıtacağız. Gecen yıl bir tonun üzerinde ciğer dağıtıldı. Bu sene katılımların artması bekleniyor. Geçen yıl balkanlardan çok katılım gerçekleşmişti. Bu yıl da yakın illerden ve Balkanlar'dan büyük bir katılım olması bekleniyor. Özellikle bu yıl festivale uluslar arası televizyonlar aracılığıyla da bütün herkesi davet edeceğiz. Artık Tava Ciğer’in ünü Türkiye sınırlarını aştı. Sevinçliyiz, 27 Nisan’da herkesi Edirne’ye ciğer yemeye bekliyoruz. Belediye başkanımız Recep Gürkan da ustabaşı olarak orada göreceğiz" şeklinde konuştu. Geçen yıllarda Mayıs ayında yapılan Tava Ciğer Festivali’nin bu yıl Nisan ayında yapıldığını belirten Ciğer ustası Kemal İmrak, festivali en iyi şekilde yapmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi. 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN