Baz İstasyonu bilmecesi

Lüleburgaz'da bir hastanenin çatısına kurulan baz istasyonu zararlı olduğu gerekçesiyle hastane çalışanlarının ve mahallelinin tepkisini toplayınca hastane yönetimi baz istasyonunu çalıştırmadÄ

GÜNDEM 17.04.2014 17:32:00 0
Baz İstasyonu bilmecesi

ÇALIŞANLAR VE MAHALLELİ İSTEMEDİ

Lüleburgaz’da bir hastanenin çatısına, bir GSM firmasına ait baz istasyonu kurulduğu iddia edildi. Hastane Müdürü, “Evet istasyon kuruldu ancak tepkiler gelince ekipmanı hiç çalıştırmadık” dedi.

Baz istasyonu kurulduğunu öğrenen çalışan ve mahalleli, baz istasyonunun başta çocuklar olmak üzere tüm canlılara zarar vereceğini öne sürerek hastane yönetimine tepki gösterdi. Hatta mahallelinin bu sebeple imza toplamaya başladıkları ve hukuksal mücadele başlatacakları belirtildi. Ancak Hastane Müdürü Necmi Tellioğlu ’Evet ilk etapta baz istasyonu ile alakalı bir test yapıldı. Şu an cihazlar çatıda kurulu vaziyette duruyor. Ancak daha sonra personelimiz bu konudan rahatsız oldu ve o yüzden firmaya söyledik ve baz istasyonunu kapattırdık. Şu an çalışmıyor. Hiçbir şekilde elektrik verilmiyor ve çalıştırılmıyor. ’Bu baz istasyonunun çalıştığını bana bir kişi kanıtlasın, ben o kişiye 1000 dolar para vereceğim’’ şeklinde bir açıklamada bulundu. Hastane Müdürü Necmi Tellioğlu ayrıca, hastane çatısına ilk etapta baz istasyonu kurulmasını kabul ettiklerini, ancak çalışanlarının bundan rahatsız olmasından dolayı baz istasyonunun çalışmasını durduklarını açıkladı. Tellioğlu, ‘ifadelerini kullandı. Tellioğlu, GSM Firmasının, baz istasyonunun zararlı olmadığına kendilerini inandırdıklarını ve bu yüzden kurulmasına izin verildiğini söyledi. Ancak herkesin bu durumdan mutsuz olduğunu gördüklerinde kesinlikle istasyona elektrik verilmediğini kaydeden Tellioğlu; “Şu an itibari ile cihazlar kesinlikle çalışmıyor. Firma bizden rica etti. Başka bir yer bulunana dek, cihazlar çatıda kalacak. Ancak tekrar söylüyorum. Hiçbir şekilde bu cihazlar çalışmıyor. Firma başka yer bulduğunda bu cihazlarda buradan kalkacak’’ şeklinde konuştu.

Haber / Emine LALE