İdam kararlarına sessiz kalmadılar

Mısır'da darbeci yönetimin aldığı Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişinin idamı kararına tepkiler çığ gibi büyüyor. Mısır'da adeta insanlık suçu işlendiğini kaydeden AK Par

GÜNDEM 16.04.2014 22:19:00 0
İdam kararlarına sessiz kalmadılar

AK Parti Kapaklı Gençlik Kolları, 3 Temmuz 2013’te Mısır’da halkın iradesi ile seçilmiş Muhammed Mursi’ye yapılan darbeden bu yana Mısır’da alınan 529 kişinin idam kararını protesto etmek amacıyla imza kampanyası düzenledi.

HER 1 DAKİKADA 26 İDAM KARARI VERİLDİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Ersin Gürses, Mısır’da insanlık suçu işlendiğini belirterek, “3 Temmuz 2013’te her ne kadar Batı gürühu kabul edip söylemese de Mısır’da insanlığa karşı bir darbe yapıldı. O tarihten itibaren baltacıların yaptığı katliamı şimdi ise yargıç kılıklı tetikçilerle devam ettirmek istiyorlar. Müslüman Kardeşler Üyesi 529 kardeşimizin idam kararını alıyorlar. Bu karar tam 20 dakika içerisinde alınıyor. Bu her dakika için 26 idam demektir. Bu tablo oradaki tiyatronun gerçekliliğini ortaya koymak için yeterlidir” dedi.

HER BİRİ TEBESSÜMLE SELAMLIYORLAR ÖLÜMÜ

Mısır’daki katliama sessiz kalmamak gerektiğinin altını çizen Ersin Gürses, “Bu insanlık suçuna, bu zulme sessiz kalmak demek aslında oradaki kardeşlerimizden önce bizim insanlığımızın idam edilmiş olması demektir. Hain Sisi ve düzmece mahkemeleri tarafından idam kararı alınan kardeşlerimizin resimlerini görüyoruz. Her biri tebessümle selamlıyorlar ölümü. Şehadeti bekliyorlar yüzlerindeki tebessümlerle. Bizler inanıyoruz ki Allah onlarla birliktedir. Çünkü biliyoruz ki Allah inananlarla birliktedir” ifadelerini kullandı.

BİZ SUSMADIK DİYECEĞİZ

Gürses, “529 kardeşimizin gözlerimizin önünde haksız yere, hiçbir suçları yokken idam edilmek istenmelerine sessiz kalmayacağız. Dünya görmezden, duymazdan gelse de bizler yüksek seslerle söyleyeceğiz. Seyyid Kutub gibi kardeşim sen parmaklıklar arkasında da olsan özgürsün. Kardeşim sen prangalara vurulsan da özgürsün. Bunun için bugün buradayız. İmzalar toplayacağız.  Allah’ı izniyle biz susmadık Ya Rabbi diyeceğiz. Mahşer günü kardeşlerimizi katletmek istediklerinde biz seyirci olmadık diyeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Haber / Ahmet KILAVUZ