Kooperatifleşme esnafı rahatlatıyor

Banka kredi faiz oranlarının oldukça yüksek olduğu şu günlerde düşük faiz oranları ile esnafa kredi kullanma imkanı sunan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri, esnafın yüzünü güldürü

GÜNDEM 16.04.2014 22:14:00 0
Kooperatifleşme esnafı rahatlatıyor

Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Dükanlı, Kooperatif olarak kuruldukları günden bugüne kadar toplam 1 milyon 616 bin 750 TL kredi kullandırdıklarını ifade etti.

ÜST LİMİT 75 BİN TL’YE YÜKSELDİ

Yapılan kredi kullanımları ve gelir gider durumu hakkında bilgi veren Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Dükanlı, “Kooperatifimiz, kurulduğu günden bu yana 51 ortağımıza toplam 1 milyon 616 bin 750 TL kredi kullandırdı” diye konuştu. 50 bin TL olan kredi üst limitinin yeni dönemde 75 bin TL’ye yükseldiğini belirten Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Dükanlı, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne kayıtlı üye sayısının da 141’e yükseldiğini ifade etti.

BANKA KOMİSYONU DÜŞTÜ

1 yıla kadar vadeli kredi kullanımlarında faiz oranının yıllık yüzde 4 olduğunu belirten Hasan Dükanlı, “4 yıla kadar vadeli kredi kullanımlarında ise yüzde 5 faiz oranıyla ortaklarımıza kredi kullandırabiliyoruz” dedi. 26 Mart 2014 tarihinde uygulamaya konulan kanunla yeni uygulamalara başlandığını belirten Dükanlı, “Daha önce kooperatif üyelerine bloke sermaye kesintisi yüzde 1,5’ti. 26 Mart 2014 tarihinde uygulamaya konulan kanunla kooperatif kredilerinden alınan bloke sermaye kesintisi yüzde 1,5’ten yüzde 1’e indirildi. Bankaca alınan komisyonda yüzde 1’den yüzde 0,5’e indirildi" dedi. Dükanlı, yeni uygulamaya konulan kanunla risk guruplarına göre de kredi limitlerinin belirlendiğini sözlerine ekledi.

GERİ DÖNÜŞLERDE YÜZDE 100’LÜK BAŞARI SAĞLADIK

Yeni uygulamaya göre şahıs üst limitlerinin bir ve ikinci risk guruplarındaki kooperatiflerde 150 bin TL olduğunu kaydeden Hasan Dükanlı, “3, 4 ve 5’inci risk guruplarındaki kooperatiflerde 100 bin TL; 6 ve 7’nci risk guruplarındaki kooperatiflerde de 75 bin TL oldu. Yeni uygulamanın tüm Kapaklı esnafına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Kapaklı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nce kullandırılan kredilerin geri ödemelerinin yüzde 100 oranında gerçekleştiğini ifade eden Hasan Dükanlı, "Kredi kullanan esnafımız taksitlerini geciktirmeden ödüyor. Esnafımızın bu duyarlılığı bizi oldukça memnun ediyor. Kredi talebinde bulunacak ortaklarımız kooperatifimize gelerek detaylı bilgi alabilirler. Tüm Kapaklı esnafına yardımcı olmaya hazırız" dedi.

Haber / Ahmet KILAVUZ