Çalık: "O'nu anlamak, sevgimizi ifade etmek istiyoruz

TÜMKASDER 'Kutlu Doğum' haftasını kutladı. TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, yaptığı açıklamada, İki cihan serveti Hz. Muhammed (sav)'in dünyaya teşrifleri dolayısıyla Nis

GÜNDEM 16.04.2014 21:43:00 0
Çalık:

CEHALET VE KARANLIKLARIN ORTADAN KALDIRILMASINA VESİLE OLMUŞTUR

Murat Çalık, ‘Kutlu Doğum’ haftası nedeniyle şu açıklamada bulundu, “İnsanlık tarihinin en önemli hadisesi şüphesiz Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya teşrif etmesidir. O’nun dünyaya gelişi ile insanlık tarihindeki cehalet ve zulüm, adaletle, merhametle, kardeşlik düsturuyla ortadan kalkmıştır. Sadece dünyaya değil kâinata rahmet olarak gönderilmiş olan Peygamberimizin yeryüzünü şereflendirmesi, insanlığın tüm cehalet ve karanlıklarının ortadan kalkmasına vesile olmuştur. Zulmet ve cehalet içinde olan insanlık, Hz. Peygamber’in (sav) getirdiği nurla son bulmuş, O’nun rehberliğinde yepyeni bir güzellik ve insanlık kimliği ortaya çıkmıştır” dedi. 

 O’NU ANLAMAK SEVGİMİZİ İFADE ETMEK İSTİYORUZ

İslam peygamberi Hz. Muhammed (sav)’in insanlığa ve kâinata bir rahmet olarak bütün karanlıkların perdelerini yırttığını, bu perdelerin insanlığın önünü aydınlatan bir ışığa kavuştuğunu da ifade eden TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, “Her yıl daha büyük bir heyecanla Peygamberimizin mukaddes doğum gününün kutlamalarının heyecanını biz de yüreğimizde duyuyoruz. Bu manevi atmosferin hepimizi sarıp sarmalamasını, kucaklamasını arzuluyoruz. O’nu anlamak, kavramak ve hayatımızın her alanına O’nun düsturlarını uygulamak arzusuyla daha çok sevgimizi ifade etmek istiyoruz. Bu vesileyle TÜMKASDER ailesi olarak, yönetim kurulu, gençlik kolları, kadın kolları olarak, bu kutlu günün hepimize, yaşadığımız topluma hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Yaratılmışların en hayırlısı, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem için duygularımızı dile getirdiğimiz şu mübarek günde salahat ve selam O'na olsun. Kutlu doğum haftası mübarek olsun” diye konuştu.   

HABER MERKEZİ