Ayakta alkışlandılar

Mavlana İlk ve Ortaokulu'nun Trakya Kalkınma Ajansı ile yaptığı proje ile Özel Eğitim Sınıfı Öğrencileri konser verecek düzeyde enstrüman kullanmayı öğrendiler. Özel Eğitim Sınıf?

GÜNDEM 15.04.2014 23:17:00 0
Ayakta alkışlandılar

Mevlana İlk ve Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri, Trakya Kalkınma Ajansı ile yapılan projeyle çalmayı öğrendikleri enstrümanları özel bir gecede konuşturdular.

PROTOKOL DAVETLİYDİ

Konferans salonunda gerçekleştirilen konsere Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Şube Müdürü Hüseyin Yaşar, Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, dernek üyeleri, Mevlana İlk ve Ortaokul Müdürü Mehmet Erçin, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

AB VE KALKINMA AJANSI PROJELERİNDEN DAHA FAZLA YARARLANMALIYIZ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay Çerkezköy’de Avrupa birliği ve kalkınma ajansı projelerinden daha fazla yararlanılması gerektiğinin altını çizdi. Çerkezköy’de bir okulumuz Avrupa birliği projesinden yararlanmakta olduğunu söyleyen Kubilay Mevlana İlköğretim Okulu’nun da Trakya Kalkınma Ajansı ile güzel bir çalışma yaparak bu konseri organize ettiklerini söyledi. “Okul müdürü olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik etmek gerekiyor” diyen Metin Kubilay “İlçemizde bu projelerin çoğalması gerekiyor. Tüm çalışmalarda var gücümüzle destek olacağız. Bu çalışmanın bundan sonra diğer okullara da örnek olması temennisinde bulunuyorum” dedi.

YAYGIN EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ

Kaymakam Kubilay “Yarın bizlerin yerinde çocuklarımız ve gençlerimiz olacaktır” diye konuştu ve ekledi; “Çocukların geleceğinin önemli olduğunu kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ Bizler eğitime çok önem veriyoruz. Çerkezköy Kaymakamlığı olarak eğitim konularını son dönemlerde yoğunlaştırıyoruz. Çerkezköy gibi Organize Sanayi Bölgesinin olduğu yerde eğitimin her türlüsünü, okul öncesinden üniversiteye kadar kısaca yaygın eğitimi önemsiyoruz. Yarın bizlerin yerinde çocuklarımız ve gençlerimiz olacaktır.”

TRAKYAKA VE TEKİRDAĞ İL ÖZEL İDARESİ ORTAK

Programda konuşma gerçekleştiren Mevlana İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Erçin “ Müzik etkinliklerinin çocukların zihinsel, bedensel ve sosyal gelişmelerine olumlu etkileri olduğu bir gerçektir. Yardımlaşmayı, paylaşmayı, birlikte hareket etmeyi öğreten müzik, doğru zamanlama yapabilme yeteneğini de geliştirir. Müziğin düşünme kabiliyetini artırdığı, müzikle uğraşanların beyin aktivitelerinin arttığı bilimsel olarak tespit edilmiştir. Okulumuz orta ve ağır düzeyde zihinsel yetersizlik sınıfı, otizm sınıfı ve kaynaştırma öğrencilerimize müziğin bir eğitim aracı olarak kullanılabilmesi için 2013 yılında sosyo ekonomik kalkınma mali destek programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansına başvuruda bulunduk. Projemiz kabul edildi. Müzik atölyesinin kurulması için gerekli olan 38 bin 514 TL’lik finansmanın yüzde 80’i Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yüzde 20’si ise eş finansman olarak Tekirdağ İl Özel idaresi tarafından karşılanmıştır” dedi.

EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDECEK

Erçin “ Atölyemiz açıldı. Halk Eğitim Merkezi destekli kurslarla bu öğrencilerimiz ilgi ve yeteneklerine göre gruplandırıldı. Eğitimlere başlandı. Normal bir insanın bir müzik aletini öğrenmesi bir yıl sürdüğünü göz önüne alındığında, özel eğitim öğrencilerimizin dört ayda neler öğrendiğini göreceğiz. Projemiz 15 Nisan itibariyle sona eriyor. Ama eğitimlerimiz artarak devam edecektir. Bu projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen öğretmenlerimize, Trakya Kalkınma Ajansı’na, Tekirdağ İl Özel İdaresine ve desteklerinden ötürü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Kaymakamımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Konuşmaların ardından Mevlana İlköğretim Okulu özel eğitim sınıfında okuyan otizm, orta ağır düzey zihinsel yetersizlik sınıfı ve kaynaştırma öğrencileri enstruman aletlerini çalarak konser verdiler. Söyledikleri birbirinden güzel şarkılarla kendilerini dinlemeye gelenleri zaman zaman duygulandıran öğrenciler zaman zamanda eğlendirdi. Programın sonunda özel eğitim sınıfı öğrencileri korosu ayakta alkışlandı.

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN