Çorap tasarımı gençlerin önünü açtı

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay 3. Çorap Tasarım Yarışması'nda dereceye giren Türk Tekstil Vakfı METEM öğrencilerini makamında kabul etti. Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eği

GÜNDEM 15.04.2014 22:54:00 0
Çorap tasarımı gençlerin önünü açtı

Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Kız Teknik ve Meslek Lisesi Endüstriyel Yuvarlak Örme Dalı 12. Sınıf öğrencilerinden Simge Gerez ve Mevlüdiye Sorğun 3. Çorap Tasarım Yarışmasına katıldılar. Yarışma İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu tarafından Çorap Sanayicileri Derneği iş birliği ile yapıldı. 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik ulusal ölçekte gerçekleşen 3. Çorap Tasarım Yarışmasında 3 tasarımla yarışmaya katılan 12. Sınıf öğrencileri Simge Gerez ve Mevlüdiye Sorğun; En Çarpıcı Çorap Tasarımı için 350 tasarımla yarıştı. Yarışma sonuçlarına göre Simge Gerez 5. Olarak Mansiyon Ödülüne layık görüldü. Ayrıca Kavram Meslek Yüksekokulundan %50 burs kazandı. Simge Gerez ve Mevlüdiye Sorğun önceki gün Kaymakam Metin Kubilay’ı makamında ziyaret etti.

İLK KEZ İSTANBUL DIŞINDA BİR OKUL DERECE ALDI

Kaymakamlık makamında gerçekleşen görüşmede Kaymakam Kubilay, bu yıl 3.sü düzenlenen Çorap Tasarım Yarışmasında ilk defa İstanbul dışında bir okulun dereceye girdiğini söyledi.

SEKTÖRÜN İHTİYACINI KARŞILAMAK İÇİN GİRİŞİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Kaymakam Kubilay Çerkezköy’ün tekstil alanında büyük bir potansiyele sahip bir ilçe olduğuna vurgu yaptı. Kubilay, özellikle bu sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için Halk Eğitim Merkezi vasıtasıyla 75 kurs açmak için Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğün’e müracaatta bulunduklarını söyledi. “Bu konudaki girişimlerimiz devam ediyor. Bu kursların açılması halinde yaklaşık 4000 e yakın vatandaşımız bundan istifade edecek” diyen Kubilay “ Böylelikle bölgemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman sorunu da büyük bir oranda çözülmüş olacak” diye konuştu.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ

Tüm okulların da bu tür yarışmalara katılmaya davet eden Kaymakam Metin Kubilay ”Dereceye giren okulumuzu, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Metin Kubilay, yarışma ile ilgili öğrenci ve öğretmenleriyle bir süre sohbet etti ve ziyaret sona erdi. 

Haber / Emine LALE