Eğitim için işini bıraktı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki fedakar baba, 12 yaşındaki doğuştan zihinsel engelli çocuğunun eğitim görebilmesi için işini bıraktı. Hayatını zihinsel engelli evladına adamış durumd

GÜNDEM 14.04.2014 20:29:00 0
Eğitim için işini bıraktı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde çocuğunun eğitimi için işini bırakan fedakar baba, etrafındaki herkese örnek oluyor ve duygulandırıyor. 12 yaşındaki zihinsel engelli oğlu Tufan’ın eğitim görebilmesi, onu okula getirip götürebilmesine bağlıydı ve babası işiyle oğlu arasındaki seçimi oğlundan yana yaptı.

Tufan Topçular’ın hayata tutunabilmesi için Topçular ailesi büyük bir mücadeleye girişti. Oğluna, fedakarlığıyla umut olan baba Topçular, 2 yıldır evladına kol kanat oluyor. Oğlunun okuyabilmesi için işini bırakan 51 yaşındaki baba Sinan Topçular, 2 yıldır haftanın 5 günü oğlunu TSO Özel Eğitim ve İş Okulu'na götürerek okul çıkışına kadar okulda bekliyor. Hayatını zihinsel engelli oğluna adayan baba, yaşadıkları sıkıntıya rağmen Tufan’ın okulundan geri kalmasını istemediğini dile getirdi. 

İyi bir işi olduğunu söyleyen 51 yaşındaki baba doktorların Tufan’ın düzenli olarak okula gitmesini önerdiklerini ifade etti ve şimdi oğlunu okula götürdüğünü ve okulu bitene kadar da okuldan ayrılmadığını söyledi. Fedakarlığının meyvesini de alan baba 2 yılda 25 yıl kadar gelişme kat ettiklerini  kaydetti.

 

İKİ EVLAT İKİ FARKLI KUTUP

İki oğlunun olduğunu, bir oğlunun üniversite mezunu olduğunu aktaran Sinan Topçular, "Tufan’ın haricinde Sercan adında bir oğlum daha var. Sercan'ın Allah’a şükür hali vakti yerinde. Ben hep şöyle söylüyorum, bir oğlumla yazı yaşadım. Bir oğlumla ise kışı yaşadım" ifadelerini kullandı. 

2 yıldır TSO Özel Eğitim İş Okulunda okuyan oğlu Tufan Topçular ile birlikte haftanın 5 günü okula giden baba Sinan Topçular, okuldaki diğer öğrencilerin de gönlünü kazandı. Diğer öğrenciler her gün gördükleri Sinan Topçular’ı okuldaki öğretmen gibi görerek kendisine 'öğretmenim' diye seslenir duruma geldi. 

Haber Merkezi