Tır'ına çanak taktırdı

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkmak isteyen bir Tır şoförü kuyrukta beklemekten sıkılınca ilginç bir yönteme başvurdu. Tır'a çanak anten taktıran şoför, ülke g?

GÜNDEM 13.04.2014 02:39:00 0
Tır

GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDEBİLİYORUZ

Tır şoförleri, uzun kuyruklarda zaman geçirebilmek için araçlarına taktırdıkları çanak antenle televizyon izleyerek vakit geçiriyor. İstanbul’dan Almanya’ya giden İsmail Türk, televizyon izleyebilmek için aracına çanak anten kurduğunu, gündemi buradan takip ettiklerini kaydetti. TIR şoförü Türk, "Dün geldik buradayız, bu görüntüye göre yarına anca geçeriz. Ama bu ilk değil yani, sistem problem, Bulgar tarafına geçiyorsun, onlar aynısı söylüyor, Türk tarafına geçiyorsun onlar da aynısını söylüyor. Burada bomboş olduğu zaman bile 12 saatten önce kapıyı geçemiyoruz. Burası bizim evimiz. Gördüğünüz gibi televizyonumuz burada, teybimiz aynı şekilde ne yapalım. 1 ayın 28 günü bu arabanın içinde geçiyor. Bu çanak anteni Türk televizyonlarını seyretmek için, medyayı ve haberleri yakından takip etmek için kurduk. Gündemi buradan takip edebiliyoruz başka bir yerimiz yok, bir yerde bir Türk gazetesi bulursak işte o kadar sadece" dedi.

SİTEMDE BULUNDU

Denizli’den Avrupa’ya yola çıkan Tır şoförü Yasin Demir, "Öğrendiğimize göre sistemlerin değiştiğini söylüyorlar, Türkiye Cumhuriyeti neden bu sistemlere çözüm bulmuyor, bu 2 yıl önce de değişti. Dünyadaki bütün gümrükler takır takır işlerken bizim gümrüklerde neden bu kadar bekliyoruz. Sorun Kapıkule’den kaynaklanıyor, Bulgaristan’dan kaynaklanmıyor. Bulgar tarafında 3 kantar birden çalışıyor, bizimkiler içeriye araba almıyorlar. Bizim Ulaştırma Bakanlığımız nerede? Neden bunlara çare bulmuyorlar, bizi neden düşünmüyorlar?" diye sitemde bulundu.

Haber Merkezi