Engelli diye minibüse alınmadı

Yaşamını tekerlekli sandalyede sürdüren engellileri şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin bazılarının almaması engelli ailelerinin şikayetine neden oluyor. Engelli Nursena Kuru önceki g

GÜNDEM 9.04.2014 21:29:00 0
Engelli diye minibüse alınmadı

 Mavi Minibüs şoförünün “Şimdi rampayı açamam” diyerek engelliyi almayarak yoluna devam ettiğini iddia eden engelli babası Recep Kuru Çerkezköy Kaymakamlığı’na yazdığı şikayet dilekçesiyle durumu bildirdiğini belirtti. Recep Kuru kızı Nursena’yı aracına almayan minibüs şoförünün davranışını Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ne de iletti.

YENİ ÇIKAN YASA İLE TÜM ULAŞIMLAR ENGELLİLERE ÜCRETSİZ

Konuyla ilgili Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya dün yaptığı basın açıklamasında Torba yasayla yürürlüğe giren kanunla yüzde 70 oranında engeli bulunan engellilerin refakatçılarıyla birlikte tüm ulaşım hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanmasının sağlandığını ve Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı tarafından da engelli kartı verildiğini söyledi. Başkan Çetinkaya, “Önceki gün ilçemizde vuku bulan olay bizleri fazlasıyla üzmüştür. Yoldan alınmayan derneğimiz üyesi Nursena Kuru’nun karşılaştığı bu durum engellilerimizin ilçemizde karşılaştığı ikinci vakadır. Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan bir Mavi Minibüs şoförünün engellimize rampayı açamam diyerek onu yolda bırakması hem çok üzücü bir durum hem de insanlığa yakışmayan bir davranıştır. Engellimizin ailesi durumu Çerkezköy Kaymakamlığı’na şikayet dilekçesiyle bildirdi ve bu durumdan bizleri de haberdar ederek gereğini yapmamızı istediler” dedi.

ENGELLİLERİN PİSKOLOJİSİ BOZULUYOR

Başkan Hayrettin Çetinkaya, “Engelli vatandaşlarımızın evlerinden çıkarak sosyalleşmesi için çaba harcarken böyle durumlarla karşılaşmamız gerçekten bizi ve engellilerimizi derinden üzmektedir. Çünkü böyle durumlar engellilerimizin piskolojilerini inanılmaz derecede bozmaktadır. Hayata küstürmektedir. Biz onların hayata tutunmalarını sağlamak adına üzerimize düşeni yapmaktayız. Unutulmamalıdır ki herkes birer engelli potansiyeli taşımaktadır. Çünkü yarın ya da bir saat sonra kimin başına ne geleceğini kimse bilemez. Engellilerimize her konuda sahip çıkılmalı onların yaşamları kolaylaştırılmalıdır. Halkımızın her kesiminden engellilerimize gereken hassasiyeti göstermelerini istiyoruz. Derneğimizin üyesi olan Nursena Kuru’yu minibüsüne almayan şoförü kınıyoruz. Bu konuda hem Mavi Minibüs Kooperatifi yönetiminin hem de yetkililerin gereğini yapmasını talep ediyoruz” dedi. 

 Haber / Seyit SÜREN