Müftülük 2. istişare toplantısını yaptı

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay toplantıda yaptığı konuşmada, "Müftülüğümüzün manevi kalkınmada önemli ilerlemeler yapması memnunluk verici" dedi. Çerkezköy İlçe Müftü

GÜNDEM 9.04.2014 21:23:00 0
Müftülük 2. istişare toplantısını yaptı

TOPLANTIYA KAYMAKAM DA KATILDI

Çerkezköy İlçe Müftülüğü’nün gerçekleştirdiği kahvaltılı İstişare Kurulu Toplantısı’na Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Türkiye Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Hacı Bektaş Veli Dernek Başkanı Seyyid Sinan Boztepe, ÇOSB Temcilcisi Fazıl Tan ve Mustafa Seçkin, ÇEMYO Temsilcisi Taha Arslanlı, Özel Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op. Dr. Ayhan Arslan, Çerkezköy Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin ve din görevlileri katıldı.

İSTİŞARE KURULU DUA İLE BAŞLADI

İstişare Kurulu Toplantısı kahvaltı sonrasında Müftülük personelinden Hoca Ahmet Baksı’nın Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı. İstişare Kurulu Toplantısı’nın açılışını Müftü Yusuf Tuna yaptı. Müftü Tuna, 18.12.2013 tarihinde gerçekleşen ilk toplantıda alınan kararları dile getirdi ve ikinci toplantıda da kararların uygulanmasının sağlanacağını ifade etti.

  ÇOK GÜZEL İŞLER YAPIYORUZ

Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, oluşturulan İlçe İstişare Kurulu’nun güzel işler yaptığını belirterek, “Kaymakamlık şemsiyesi altında çok güzel işler yapıyoruz. Çerkezköy’de gerçekleştireceğimiz ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliklerini de İstişare Kurulumuzla birlikte yapacağız. Demokrasinin gereği istişare etmek önemlidir. Bu bakımdan birlikte olmak çok daha faydalıdır. 15 Nisan’da Osmanlı Camii önünde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle mehteran gösterisi gerçekleşritilecek. Daha sonra hafta boyunca çeşitli konferanslar düzenleyeceğiz. Belediyemiz Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine yardımcı olacaktır. Bu nedenle belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberlik duygularının daha üst seviyeye çıkması için hafta boyunca etkinliklerimiz sürecek” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR MEMNUNİYET VERİCİ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da Müftu Tuna’dan sonra yaptığı konuşmada, İlçe Müftülüğü’nün birlik ve beraberlik duygularının üst seviyeye çıkması için yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini ve takdirle karşıladığını belirtti. Kaymakam Kubilay, “Sıkıntılarımızı üzüntülerimizi paylaşarak dağıtalım. İstişare kurulu bunların çözümü için en güzel yerdir. Meslek hayatımda bu uygulamanın somut göstergesi olarak da bunu görüyorum. Bu nedenle ilçe müftümüzü güzel çalışmaları nedeniyle kutluyorum. Müftü bey ve arkadaşlarının çalışmaları memnuniyet vericidir. Bundan sonrada tüm İstişare Kurulu Üyelerinin daha iyi çalışmalar sergileyeceğine inanıyor ve saygılar sunuyorum” dedi. Kaymakam Kubilay’ın konuşması sonrasında İstişare Kurulu Üyeleri Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında nelerin yapılması konusunda görüşlerini dile getirdi. Seyyid Sinan Boztepe, Mustafa Seçkin ve Serkan Karagöz de birer umre sözü verdi. Sivil toplum kuruluşu Başkanları da üzerlerine düşeni yapma sözü verdi. 3. İstişare Kurulu’nun tarihi ve saatinin nerede yapılacağı konusunu ilçe müftülüğünün belirlemesi ve üyelere duyrulması kararlaştırıldı.

Haber / Seyit SÜREN