Kaymakam müjdeyi verdi

Çerkezköy Kaymakamlığı görevine atandığı günden bu yana ilçede birçok kurum ve kuruluş ile okulları habersiz denetleyen Metin Kubilay, önceki gün de Çerkezköy Gar Şefliği'ni denetledi. B

GÜNDEM 9.04.2014 21:15:00 0
Kaymakam müjdeyi verdi

Çerkezköy’deki kamu kurum ve kuruluşları habersiz bir şekilde denetleyen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, son olarak da Çerkezköy Gar Şefliği’nde bulunan tüm birimleri personeli ile beraber denetleyerek Çerkezköy Gar Şefi Mustafa Parapan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

KAYMAKAMI BİLGİLENDİRDİ

Ziyarette Çerkezköy Gar Şefi Mustafa Parapan Kaymakam Kubilay’ı Gar hakkında bilgilendirdi. Yapılan bilgilendirmede Ömerli-Çerkezköy arasında 68 kilometre yol yenilemesi yapılacağı, Çerkezköy İlçe hudutlarında 31 kilometre ana hattın 16 milyon 700 bin TL, 4 kilometrelik tali hattın da 1milyon 400 bin TL bedelle ihale edildiği belirtildi. İstasyon restorasyonu için 1 milyon 556 bin 810 TL’lik ihale yapıldığını belirten Mustafa Parapan, keşif artışı ile birlikte bu rakamın  1 milyon 862 bin 325 TL olduğunu ve teslim alma aşamasına gelindiğini kaydetti. Parapan, Çerkezköy-Kapıkule arası günlük 3-4 adet Avrupa bağlantılı yük treni çalıştığını, gümrük işlemlerinin de Çerkezköy Lojistik Müdürlüğünce yerine getirildiği sözlerine ekledi.

1 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

İstanbul-Çerkezköy arası tren seferlerinin Organize Sanayi Bölgesi çalışanları ve vatandaşlar için çok önemli olduğuna değinen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise “Çerkezköy-Halkalı demiryolu hattı bakım onarım çalışmalarının hızlandırılması, İl Koordinasyon Kurulu’nun 08 Ekim 2013 ve 20 Ocak 2014 tarihli toplantılarında gündeme alındı. Bizzat yakından takip ediyoruz. Bu kapsamda İstanbul TCDD Bölge Müdürü ile bizzat görüşerek sürekli olarak konuyu takip ediyorum. Çerkezköy-İstanbul seferlerinin 1 Ağustos’tan itibaren daha hızlı ve konforlu bir şekilde yeniden başlayacağının müjdesini de vermek istiyorum” dedi. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Bosfor Expresi’nin her gün; Çerkezköy-Kapıkule-Bükreş, Bükreş-Kapıkule-Çerkezköy arasında çalıştığını, Çerkezköy İstasyonu’na saat 05.41’de gelip, Çerkezköy İstasyonu’ndan ise 00.05’te hareket ettiğini söyledi.

Haber / Ahmet KILAVUZ