Vali Yerlikaya Çanakkale şehitlerini unutmadı

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu.

GÜNDEM 17.03.2014 21:51:00 0
Vali Yerlikaya Çanakkale şehitlerini unutmadı

ŞEHİTLERİMİZ TARİHE SIĞMAYACAK KADAR BÜYÜKTÜR

Bağımsızlığı uğruna büyük bedeller ödenen aziz vatanın, şehitlerin ve gazilerin, kutsal birer emanet olduğunu belirten Ali Yerlikaya, “Canı pahasına mücadele ederek bu toprakları vatan yapan, isimli-isimsiz kahramanlarımız, bu coğrafyada ebedi varlığımızın teminatı olmuşlardır. Türk milleti, vatanını, hürriyet ve istiklalini korumak için emsalsiz fedakârlıklar göstermiş, cesaret dolu mücadelesiyle tarih boyunca şanlı zaferler kazanmıştır. 18 Mart 1915’de elde edilen Çanakkale Deniz Zaferi de, milletimizin onurlu duruşunu kanıtlayan, bu toprakların nasıl vatan yapıldığını ortaya koyan emsalsiz bir destan olarak, tüm boyutlarıyla tarihe malolmuştur. Canlarını feda ederek, ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten Çanakkale Şehitleri, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un eşsiz mısralarında ifade ettiği gibi, tarihe sığmayacak kadar büyüktür” dedi.

NE KADAR ÖVÜNSEK AZDIR

Yerlikaya, açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “İnsanüstü bir mücadele sonucu, gerek deniz gerek kara savaşlarında elde edilen zaferler, milletimizin gerçek kudretinin, yeteneğinin, manevi gücünün, bağlılığının yanı sıra, bağımsızlığını, onurunu, vatanını ve bayrağını korumak için neler yapabileceğini bütün cihana bir kez daha göstermiştir. Bu nedenle, şanlı bayrağımızın özgürce dalgalandığı yurdumuzu, Çanakkale Zaferi’ni ve diğer büyük zaferleri bizlere armağan eden bu asil milletin torunları olarak ne kadar övünsek azdır. Şehitlerimizi Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahraman askerlerimizi ve bu uğurda vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi, rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”

Haber / Menşure KARDEŞ