500 işçi fabrikada yatıp kalkıyor

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bir fabrikada 16 işçinin daralmaya gidileceği gerekçe gösterilerek işten çıkarılması üzerine Petrol-İş Sendikası'na üye olan 500 kişi fabrikayı terk etmeme kar

GÜNDEM 23.02.2014 22:50:00 0
500 işçi fabrikada yatıp kalkıyor

AİLELERİ DE DESTEK OLMAK İÇİN FABRİKAYA GELDİ

2 gündür fabrika içerisinde yatıp kalkan yaklaşık 500 işçi, işten çıkarılan 16 arkadaşının işe geri alınması için direnişlerini sürdürmeye devam ediyor. İşçilere destek olmak için Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinden Nimetullah Sözen, Disiplin Kurulu Başkanı Yusuf Kahyaoğlu ve işçilerin aileleri de destek olmak için fabrikaya geldi. Genel Başkan Mustafa Öztaşkın, mücadeleden alınları ak olarak çıkacaklarını söyledi. Haklı direnişlerini, işçi arkadaşlarının işe geri alınmasına kadar sürdüreceklerini söyleyen Öztaşkın, "Bu mücadeleden dönmeyeceğiz. Arkadaşlarımız geri alınana dek buradayız’’ dedi.

 

ARKADAŞLARIMIZ 20 YILDIR BU FABRİKADA HİZMET VERİYOR

Konuyla ilgili konuşan Petrol iş Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova da işten atılan işçilerle ilgili baştan daralmanın sebep gösterildiğini ancak şimdi de 'işe gelmiyordu' gibi bahaneler ileri sürüldüğünü belirterek "İşten atılan tüm işçilerin Petrol İş üyesi. İşten atılmaları haksız bir durumdur. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın hepsi yaklaşık 20 yıldır bu fabrikada hizmet veriyor. Arkadaşlarımızın emekliliğine 3-4 sene kalmıştı. İşten çıkarmaları kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Emine LALE