Gezi Parkı davası başladı

Kırklareli'nde Gezi Parkı olayları sırasında yürüyüş yapan yaklaşık 400 kişi hakkında açılan dava Kırklareli Adliyesi Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

GÜNDEM 21.02.2014 15:30:00 0
Gezi Parkı davası başladı

GEZİ PARKI OLAYLARINA DA AİLECEK KATILDIK

Kırklareli’nde 1-17 Haziran tarihlerinde 'Gezi Parkı' eylemlerine destek için trafiğe kapalı yolda yürüyüş yapan yaklaşık 400 kişi hakkında açılan bin 238 davanın duruşması bugün başladı. Dün saat 09.30 sıralarında iddianamenin okunması ile başlayan mahkemede avukatların savunma yapmasının ardından hakim, ilk 122 kişinin dosyasını mahkemenin reddi istendiği için ağır cezaya gönderdi ve duruşmayı 7 Nisan'a erteledi. Dava kapsamında yargılanan Ersel Cinkılıç ve İlayda Buda Cinkılıç çifti küçük çocuklarını bırakacak yer bulamayınca mahkeme salonuna 9 aylık bebekleri ile birlikte girdi. Baba Ersel Cinkılıç, "Gezi Parkı olaylarına da ailecek katıldık. 9 aylık bebeğimiz Emek Güneş Cinkılıç’ı bırakacak kimsemiz olmadığı için onu da mahkeme salonuna sokmak zorunda kaldık" dedi.

 

BİN 309 DAVA İLE 500 KİŞİ YARGILANIYOR

Hakim karşısına çıkan Kırklarelililere destek olmak amacı ile Kırklareli Adliyesi’ne gelen CHP Muğla Milletvekili İlhan Cihaner, neredeyse tüm Kırklareli'nin Gezi Parkı davası kapsamında yargılandığını ifade ederek, "Türkiye tarihinde görülmemiş bir dava. Tabiri caizse bir kent yargılanıyor. Kırklareli'ndeki aktif nüfus göz önünde bulundurulduğunda bin 309 dava ile 500 kişi yargılanıyor. Neredeyse her aileden her evden bir kişi yargılanır durumda. Yargılama sebebi yurttaşların anayasa ile uluslararası sözleşmeler ile güvence altına alınmış olan toplantı ve gösteri haklarını kullanmış olmaları" dedi. KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tambul ise yargılamanın antidemokratik ve hukuk kurallarına uymayan bir yargılama olduğunu öne sürerek, "Bütün Türkiye’de milyonlarca yurttaş sokağa çıktı. Kırklareli'nde de binlerce insan sokağa çıktı. Asıl yargılanması gereken o gün itiraz eden demokratik hakkını kullanalar değil, 7 gencimizin katledilmesine onlarca insanımızın yaralanmasına neden olan polis vahşetini uygulayan ve ona emredenlerdir. Bugün burada bir hukuk trajedisi yaşanıyor. Her yapılan eylem için her gün yapılan yürüyüş için ayrı dava açılmış. Oysa konu tek iddia edilen suç tek, burada tek dava açılması gerekirken böyle bir gariplik yaşanıyor. Bütün bunlar aslında Ak Parti Hükümeti’nin korkmaya başlamasındandır" diye konuştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ