Memnuniyet sıralamasında Tekirdağ 1'inci oldu

Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mahmut Kotan, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yaptırılan 'Memnuniyet Endeksi' anketinde Tekirdağ İl Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde birinci olduğunu söyled

GÜNDEM 20.02.2014 19:26:00 0
Memnuniyet sıralamasında Tekirdağ 1

26 İLDE YAPILDI

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, Türkiye genelinde vatandaşların kurumdan memnuniyet derecelerini ölçmek amacıyla Method Research Company şirketine 2013 yılında yaptırdığı ankette Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü yüzde 86'lık memnuniyet oranı ile Türkiye genelinde birinci sırada yer aldı. Anket uygulamasının, Türkiye genelinde kır-kent düzeyinde, Türkiye İstatistik Kurumunun İstatistiki Bölge Birim Sınıflaması NUTS2 bölgelerini temsilen seçilen ve kurumdan fiilen hizmet alan 26 ilde 5 bin 7 kişi ile yapıldığı ifade edildi.

 

BU BAŞARI PERSONELİMİZİN GÜLER YÜZLÜ ÇALIŞMASININ SONUCUDUR

Son iki yılda başarı ve memnuniyet çıtalarını yükselttiklerini söyleyen Kotan, “2012 yılı sonunda yüzde 76, 2013 yılında ise yüzde 86 olarak gerçekleşmiştir. 2013 yılı anket sonucu 26 ilde yapılan hizmet alan memnuniyet endeksi içinde en yüksek olan orandır. Biz, kurumumuzun bir misyon olarak ortaya koyduğu 'Vatandaş odaklı yönetim' anlayışının içini doldurduk. Vatandaşa 'Size nasıl yardımcı olabiliriz?' diyerek somut adımlar atarak vatandaş daha kuruma ilk adım attığı andan itibaren güler güzle karşıladık ve talebini anında karşılayarak talebinin veya sorununun çözümü için doğru yere veya kişiye yönlendirilmesini sağladık. Bu başarı personelimizin güler yüzlü, çözüm odaklı hizmet anlayışı ile çalışmasının bir sonucudur. Diğer yandan bu başarıda Tekirdağ SGK olarak, meslek kuruluşlarında, okullarda, askeri birliklerde, ceza evlerinde, köylerde ve hatta devletin sıcak yüzünü göstermesi bakımından yaşlı, özürlü, dul ve yetim vatandaşlarımızın evlerinde yaptığımız bilgilendirme faaliyetlerimiz ve ziyaretlerimiz de etkili olmuştur" dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ