Baysan, "Türkiye'de en zor iş yöneticilik yapmaktır"

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu'da bulunan meslek ve esnaf odalarının başkanlarıyla Çorlu Divan Otel'de düzenlenen programda bir araya geldi.

GÜNDEM 19.02.2014 18:10:00 0
Baysan,

BU BİR EKİP İŞİDİR

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, meslek ve esnaf odalarının başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, “Biz bu tür toplantıları daha önce meslek odalarımızla pek çok defa düzenledik. Sizler de görevli olduğunuz meslek odalarında bir seçim süreci yaşadınız. Bu nedenle oda başkanları ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyor, onlara yeni dönemde başarılar diliyorum. Bence Türkiye’de en zor iş yöneticilik yapmaktır. Bulunduğumuz görevlerde benzer sıkıntıları yaşıyoruz. Siyasette veya derneklerde iyi unsurlar muhakkak görev almalıdır. O bakımdan tekrar seçilen tüm oda başkanlarımı kutluyorum. Bu bir ekip işidir. Ekibin başarısı başkanın başarısıdır” dedi.

 

ESNAF ODALARININ BELEDİYE MECLİSİNDE GÖREV ALMALARI ENGELLENDİ

 Odaların ve derneklerin başarılı bir şekilde çalışmasının, belediye başkanlarının da daha başarılı hizmetler vermesine katkı sağladığını sözlerine ekleyen Baysan, “Beş sene evvel seçildiğimizde bizim sloganımız ‘Birlikte yönetmeye hazır mısınız?’dı. Birlik ve beraberlik içerisinde zaman zaman meslek odalarıyla, derneklerle, muhtarlarımızla bir araya gelerek devamlı fikir alışverişinde bulunduk. Bu arada esnaf odalarımızdan iki arkadaşımız belediye meclis üyesiydi. Fakat son çıkarılan yasa ile esnaf odaların başkanlarının siyaset yapmaları ve belediye meclisinde görev almaları engellendi. Burada derneklerden bir veya iki tanesinin en az bir tanesinin mecliste olması hem dernekler, hem de belediye yönetimi açısından avantajdır. Çünkü sizler onların isteklerini belediyeye ileten bir köprü vazifesini görmektesiniz. Alınan bu kararı da demokrasi adına olumlu bir hareket olarak görmüyorum. Biz bu çerçeve içerisinde yıllar boyunca beraber çalıştık. Öncelikle beş yıllık süre içerisindeki birlik ve beraberliğimizden dolayı çok mutlu oldum” dedi.

 

UYUMLU ÇALIŞMKALARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

81 farklı ilden gelen vatandaşların bulunduğu Çorlu’da insanların mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamalarında meslek odalarının rolünün büyük olduğunu kaydeden Ünal Baysan, “Geride bıraktığımız beş yıldaki uyumlu çalışmalarımız için hepinize teşekkür ediyor, el ele gönül gönüle daha nice güzel günleri hep birlikte görmeyi diliyorum” dedi. Daha sonra toplantıya katılan oda başkanları da söz alarak görevli düşünce ve önerilerini dile getirdiler. Samimi bir ortamda, sohbet havasında geçen kahvaltılı toplantıda Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları; Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt, Erdoğan Demirci ve Kemaleddin Avcı ile basın mensupları da hazır bulundu.

 

Haber / Emine LALE