Ertem, projelerini açıkladı

2 dönemdir Çerkezköy Belediye Başkanlığını yürüten ve 3. dönem AK Parti'den belediye başkanı adayı olan Ali Ertem dün projelerini kamuoytuna açıkladı.

SİYASET 16.02.2014 20:41:00 0
Ertem, projelerini açıkladı

TEKİRDAĞ’DA MİLAT OLACAK

 

Dün Demor Düğün Salonu’nda düzenlenen program bir saat gecikmeli başladı. Programda konuşan AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, 30 Mart’a heyecanla hazırlandıklarını ifade ederek “Tekirdağ’da bu seçim bir milat olacak. Bu zamana kadar 33 belediye ve 1 özel idareye gelen ödeneğin 4 katı ödenek gelecek. Bizler tecrübeliyiz. 2 dönemdir Çerkezköy Belediyesi’ni yöneten ve eilçeye değer katan Ali Ertem’i tebrik ediyorum” dedi.

 

HİZMETLERİN EN GÜZELİNİ SUNMAK İSTİYORUZ

 

Yel, Tekirdağ’a 8 buçuk yılda yapılan tüm kamu hizmetlerinin altında imzasının olduğunu ifade ederek, çıraklık ve kalfalık döneminde tecrübe sahibi olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak Ali Ertem’in hazırladığı projelere de destek vereceklerini ifade eden Mustafa Yel “Bizim projelerimize başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan destek verecek. Hizmetlerin en güzelini sunmak istiyoruz. 2023’te Balkanların merkezi olan bir Tekirdağ hedefliyoruz. Balkan Teknik Üniversitesi’ni bölgemize kazandırmak istiyoruz. Projelerimiz hazır, güvencemiz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Hedefi 12’den vurmak istiyoruz” dedi. Yel, Çerkezköy’de de Tekirdağ’da da zaferin AK Parti’nin olacağını söyledi.

 

PROJELERİ İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

Yeniden başkanlığa aday olan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de 10 yılda hayata geçirdiği projeler ve bundan sonra yapacağı projelerle ilgili bilgiler verdi. 2004’te göreve geldiklerinde Çerkezköy’ün önemli sorunları olduğunu, bugün ise o sorunlardan eser kalmadığını söyleyen Ertem, “Proje olarak vadededecek bir şey bırakmayacağımızı söylemiştik. Bunu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi. 2004’te göreve geldiğinde ilçenin nüfusunun 40 bin olduğunu anımsatan Ertem “Şimdi ise 90 bin nüfusa ulaşmış bir Çerkezköy var. Çerkezköy’e bir tane daha Çerkezköy eklendi. Biz 2 tane Çerkezköy’e hizmet etmiş olduk. Çerkezköy’de belediye başkanlığı yapmak zor. Biz devraldığımız gibi ihlaslı bir şekilde halka hizmet etmeyi amaç edindik” diye konuştu.

 

ALTYAPI VE ÜSTYAPI SORUNLARINI ÇÖZDÜK

 

Ertem, çıraklık ve kalfalık döneminde altyapı ve üstyapı sorunlarını çözdüğünü ifade ederek “Caddelerimiz Trakya’da örnek gösterilecek caddeler. Kaplanmamış tek bir metrekare sokağımız yok. Kanalizasyonsuz noktamız yok. Atatürk Viyadüğü’nü yapmaya niyetlendiğimizde bizimle kafa buldular. Biz 2 senede tamamladık. Bundan sonra hayata geçireceğimiz projeler sosyal projeler olacak. Ustalık dönemimizde sosyal projeler sunacağız. Şuana kadar vadettiklerimizin hepsini gerçekleştirdik. Bu projeleri de ancak biz gerçekleştirebiliriz. Bunları gerçekleştirebilecek tek parti Ak Parti’dir” diye konuştu.

 

2014’TE HAYATA GEÇİRECEĞİZ

 

2014-2019 döneminde Halk Pazarı yanına rekreasyon alanı oluşturacaklarını açıklayan Ertem “50 bin metrekare şehir parkımız olacak. Kapalı Pazar alanı ile Atatürk Viyadüğü arasındaki 50 bin metrekarelik alana şehir parkı yapılacak. Çerkezköy yepyeni bir yaşam merkezi kazanacak. Bu projemizi seçimden sonra hayata geçireceğiz. Kartaltepe Piknik Alanında 10 bin metrekare yapay gölet alanı oluşturacağız. Piknik ve mesire alanımızı görünümü bozulmadan yeniden düzenleyeceğiz. Bu projemizi de 2014 yılında hayata geçireceğiz” bilgisini verdi.

 

ŞEHİR PARKI YAPILACAK

 

Başkan Ertem, Hallaçlı-Çerkezköy arasındaki 75 bin metrekarelik doğal gölet ve mesire alanını da yeniden düzenleyeceklerini dile getirerek “Gölet ve mesire alanında balık tutma yerleri, gölette kayıkla gezinti, yürüyüş yolları ve piknik alanları olacak. Pınarça yolu üzeri Cezaevi yanında 272 bin metrekarelik alana Küçük Sanayi Bölgesi kuracağız. Küçük Sanayi Bölgesinde cam, kafeteryalar ve birçok dükkan olacak. Bu proje önemli projelerimizden biri. Şuanda Küçük Sanayi Sitesinin olduğu yere de BSH köprüsüne kadar şehir parkı ve rekreasyon alanı yapılacak” diye konuştu.

 

İHALEYİ İPTAL ETMEK ZORUNDA KALDIK

 

Kültür merkezi projesini de hayata geçireceklerini söyleyen Ertem “Kültür merkezi projesinin ihalesini geçtiğimiz yıl yapmıştık. Arsadaki problem dolayısıyla ihaleyi iptal etmek zorunda kaldık. Büyükşehir Belediyesi ile Çerkezköy-Kızılpınar-Veliköy’ün merkezinde 10 bin kişilik futbol stadyumu projesini de hayata geçireceğiz. Gençleri spora teşvik etmek amacıyla 5 bin kişilik kapalı spor salonu yapacağız. Yine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Spor Bakanlığı ile birlikte yüzme havuzu, aqua park ve spor kompleksi projesini hayata geçireceğiz” bilgisini verdi.

 

İSTASYONA AMFİ TİYATRO YAPILACAK

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Bağlık Mahallesi’nde Pınarça Deresi kenarında 10 dönüme yakın rekreasyon alanı oluşturulacağını ifade ederek “Yeni viyadük ve kavşak düzenlenlemeleri yapılacak. Trafiğin akışını rahatlatmak ve kazaları engellemek amacıyla yeni kavşaklar yapacağız. Bu amaçla BSH Fabrikası ile Atılım Beton işletmesi önüne viyadük ve köprülü kavşak yapacağız. Ayrıca Lemar Alışveriş merkezinin yanına yoncalı kavşak düzenlemesi yapılacak. Çerkezköy’deki park sorununu çözmek için kar otoparklar hayata geçireceğiz. Bunların biri Hikmet Uğraş Parkı altına ve Amfi Tiyatro’nun yerine kat otopark yapılacak. Amfi Tiyatroyu İstasyon Mahallesi’ne yapacağız” dedi.

 

TÜM MAHALLELERE SPOR TESİSLERİ YAPILACAK

 

Çerkezköy Kapalı Halk Pazarı’nın yeniden düzenleyeceklerini söyleyen Ertem, “Kızılpınar ve Veliköy’e de kapalı Pazar yeri yapacağız. Semt Spor Tesislerini de hayata geçireceğiz. Bunun bir örneğini Kumlugeçit Emlak Konutları Mevkii’nde hayata geçirdik. Bu projeyi tüm mahallelerde gerçekleştireceğiz. Bu alanları 16 yaş altındaki çocuklar ve bayanlar kullanacak. Fevzipaşa ve Fatih caddeleri yeniden reviye edilecek. İlçede çevreci sokaklar oluşturacağız. Çerkezköy’de belli sokakları alıp örnek sokak haline getirmek istiyoruz. Çerkezköy’e ayrıca gençlik merkezi yapacağız” dedi.

 

100 BİN AĞAÇ DİKİLECEK

 

Tüm kaldırımları ağaçlandıracaklarını ve 100 bin ağaç dikeceklerini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, ilçe nüfusu 100 bini aştığı için zorunlu hale gelen Kadın Sığınma Evi Projesini de hayata geçireceklerini açıkladı. Temt konakları ve taziye evleri projesi ile ilgili de bilgi veren Ertem, Pınarça Deresi, Çorlu Deresi ve Kavakdere’nin de ıslah edileceğini ve rekreasyon alanları oluşturulacağını söyledi. Halk pazarının yanındaki rekreasyon alanı içine düğün salonu ve nikah salonu da yapacaklarını açıklayan Ertem her mahalleye de bilgi evi yapacaklarını dile getirdi. Lise kampüs projesi ile ilgili de bilgi veren Ertem, bunun hükümetin bir projesi olduğunu belirterek “İlçedeki tüm liseler Ambardere’de 150 dönümlük alanda toplanacak. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Katı Atık Bertaraf Tesisini de hayata geçireceğiz. Kapaklı’nın kuzeyinde 150 bin metrekarelik alan içine katı atık bertaraf tesisi yapacağız. Atıksu Arıtma Tesisinin ihalesi de Devlet Su İşleri tarafından yapıldı. 2015 yılı sonuna kadar faaliyete geçecek” bilgisini verdi.

 

KENT MÜZESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

 

Ertem, avcılar için trap atış alanı oluşturulacağını belirterek “Kent müzesinin de projesini hazırladık. 2014 yılında ihalesini yapıp kent müzesi projesini biran önce hayata geçireceğiz. Öğretmenevini de 2014-2019 döneminde Çerkezköy’e kazandıracağız. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Uyum Entegrasyon merkezi kuracağız. Atatürk Caddesi’nde başlattığımız yer altı çöp konteynırları uygulamasını tüm ana caddelerimizde uygulayacağız” diye konuştu.

 

VELİKÖY VE KIZILPINAR İÇİN DE PROJELER HAZIR

 

Çerkezköy Belediyesi’nin enerji harcamalarında tasarruf etmesi için içme suyu tesislerine rüzgar tribünü projesinin de hayata geçireceklerini söyleyen Ertem “Mevcut belediye binamız 1993’te yapıldı ve artık bize yetmiyor. Tır parkının olduğu yere belediye binası ve hükümet konağı yapacağız. 3 tane okulumuzda okul tipi spor salonu yapmıştık. Bunu Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’deki tüm okullarımıza yayacağız. Kızılpınar ve Veliköy’de ana caddeleri yeniden düzenleyeceğiz. Kızılpınar’ın tüm yolları bir sene içinde yeniden yapılacak. Kızılpınar’ın altyapısı ile ilgili eksiklikler de giderilecek. Kızılpınar Meşelik Alanı revize edilecek. Veliköy’de yüksekokul inşaatı devam ediyor. Bu alan içinde bölgemize 4 yıllık fakülte kazandırılacak. Çerkezköy’de 40-50 kişilik bir huzurevi yapılacak” dedi. Proje tanıtım programının ardından Mustafa Yel, Ali Ertem ve partililer Ziraat Bankası karşısında AK Parti’nin 3. Seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ