Balbay, "Osmanlı'da LALE devri vardı, bunlarda süLALE devri var"

Ergenekon Davası kapsamında 6 Mart 2009 tarihinde tutuklanarak 4 yıl 277 gün cezaevinde kalan ve 9 Aralık 2013 tarihinde çıkarıldığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edilen Cumhuriyet Halk Parti

SİYASET 16.02.2014 20:32:00 0
Balbay,

MEDYA ÇOK GÜÇLÜ BİR SİLAH HALİNE GELDİ

 

Burada yaptığı konuşmada Ergenekon Davası’nın başka yerlere çekildiğini öne süren Balbay, “Bu dava, iç hesaplaşmaların hedefi haline getirildi” dedi. Fatih Altaylı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen telefon görüşmeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Balbay, “Böyle bir dönem gelmedi. Gazetecilere bu kadar müdahale edilen bir dönem gelmedi. Önceden ‘Gazeteni bir hafta kapattım deniyordu. Şimdi adam diyorki ‘Gazeteni aldım ve şuna verdim’ diyor. Darbe döneminden çok daha kötü bir anlayış var. Bu hazırlanmış bir projedir. Medya planlaması projesidir. Gazetecilik dilinde bunun adı çok kanallı tek sesliliktir. Medya güçlendikçe buna yönelik planlar da güçleniyor. Medya çok güçlü bir silah haline geldi. Herkes bu gücü elde etmek istiyor” diye konuştu. Ankara’da yaşadığı bir anıyı partililerle paylaşan Balbay, “Bir vatandaş geldi ve bana sarılarak, ‘Artık çok daha güçlü muhalefet edeceğiz,  değil mi?’ dedi. Bende ‘hayır’ dedim. Muhalefet yeter, artık iktidar edeceğiz” dedim” ifadelerini kullandı.

 

ALBAYRAK VE MANDALI DA KATILDI

 

Mustafa Balbay ve beraberindeki CHP heyeti CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’ndaki sohbetin ardından Kızılpınar’a geçerek partisinin buradaki Seçim İrtibat Bürosu açılışına katıldı. Buradaki etkinliğe CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da katıldı. Açılış konuşmasını yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, Kızılpınar Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışında kendilerini yalnız bırakmayan miletvekillerine teşekkür ederek konuşmasını yapmak üzere sözü CHP PM Üyesi Candan Yüceer’e verdi.

 

30 MART SEÇİMLERİ KADER SEÇİMİ OLACAK

 

Mustafa Balbay’a Çerkezköy’e hoş geldin diyerek konuşmasına başlayan Candan Yüceer, “Kendisi milletvekili seçilmeden önce de hiçbir zaman ‘Emredersiniz efendim’ demeden gazetecilik mesleğini onuruyla yapan bir insandı. Onunla birlikte CHP çatısı altında hizmet etmekten gurur duyuyorum. Kendisi aramıza katılarak bizlere güç verdi” dedi. 30 Mart seçimlerinin kader seçimi olacağına dikkat çeken Yüceer, “Otoriter ve baaskıcı bu rejimden kurtulmak için önümüzdeki yerel seçimler bir fırsattır. Bizler Cumhuriyetin çocuklarıyız. Bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da eşitlik, özgürlük ve adalet için sizlerle omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. İnşallah 11-0 yaparak geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz. Bu yalancıları da tarihin tozlu raflarına gömeceğiz” dedi.

 

NE F TİPİNE NE DE TAYYİP TİBİ T TİPİNE BİYAD ETTİK

 

 Mustafa Balbay’ın uzun süredir Silivri Cezaevi zindanlarında yattığını belirterek konuşmasına başlayan CHP’li Tekidağ Milletvekili Emre Köprülü ise “Onu oradan halkın gücü ve azmi kurtardı. O da bugün, kendisini 5 yıl boyunca yalnız bırakmayan Kızılpınarlıların yanında olmak istedi” dedi. Tek isteklerinin ülkede demokrasinin olması olduğunu söyleyen Köprülü, “Çocuklarımız, gençlerimiz gece başlarını yastıklarına koyduklarında gelecekten kaygılarının olmamasını istiyoruz. Biz her zaman Mustafa Kemal’in ışığının bu ülkede aydınlanmasını istiyoruz. Bu mücadelemizde hiçbir zaman kula kulluk etmedik. Biyad eden olmadık. Ne F tipine ne de Tayyip tibi T tipine biyad ettik. Biz hep özgürlükten yana olduk” dedi.  CHP olarak Kızılpınar Belediyesi’nin kapanmaması için büyük mücadele verdiklerini kaydeden Köprülü, “İlçe olmayı hak eden Kızılpınar’ın belediyesini kapattılar. Zaman hesap sorma zamanıdır. 30 Mart’ta hesap sormak için, sandıkta AK Parti’ye tokat atıp, CHP’ye mührü basacaksınız. Cesaretiniz yüreğinizden eksik olmasın” dedi.

 

BALBAY’I EN İYİ BEN ANLARIM

 

Yıllarca Silivri’de hapis yatan Mustafa Balbay’ı en iyi kendisinin anlayabileceğini belirterek konuşmasına başlayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Ben Silivri’de 5 ay yattım, kendisi 5 yıl yattı. Mustafa Balbay siyasetin duayenlerinden biridir. Aynı zamanda da Cumhuriyet Gazetesi’nin güçlü kalemlerinden biridir. Kendisini verdiği haklı mücadeleden dolayı tebrik ediyorum” dedi. Kızılpınar ve Çerkezköy halkının 30 Mart seçimlerinde Vahap Akay’ı desteklemesi gerektiğini söyleyen Mandalı, “Bölünmeden var olmaya ve Vahap kardeşimizin arkasında durmaya var mısınız? Ben onun adına size söz veriyorum. Yerel anlamda tüm hizmetleri layığıyla alacaksınız. Bu yolda bende tecrübelerimle her zaman kendisine destek olacağım” dedi.  

 

BİZ BİR TAKIMIZ

 

Programdaki bir sonraki konuşmayı ise CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak gerçekleştirdi. Tekirdağ’ın 6 Aralık 2012’de çıkan yasayla 30 Büyükşehir’den biri olduğunu anımsatan Albayrak, “Kızılpınar, Çerkezköy’e bağlı bir mahalle oldu. Kızılpınar en büyük hizmetleri benim Büyükşehir Belediye Başkanlığım döneminde alacaktır. Buradaki en büyük şansım da Vahap Akay’dır. Milletvekillerimiz Candan Yüceer ve Emre Köprülü’dür. Biz bir takımız. Öünümüzde 41 gün kaldı. 30 Mart’a kadar sıkıntı vadettiğini söyleyen Albayrak “30 Mart akşamı ise şenlik vadediyorum. El birliği ile Çerkezköy’de güzel hizmetler yapacağız” diye konuştu.

 

BUNDAN SONRAKİ GÖZYAŞLARIMIZ ZAFER GÖZYAŞI OLACAK

 

Konuşmasına tüm Kızılpınar ve Çerkezköylüleri selamlayarak başlayan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise “Demir parmaklıkların ardında kendimi hiçbir zaman yalnız hissetmedim. Sizlerle gönül gönüle olduğmu biliyordum. Duruşma salonlarında sizlerle uzaktan selamlaştık. Şimdi gönül gönüleyiz. Belli bir hasret gözyaşımız oldu ama bundan sonraki gözyaşlarımız zafer gözyaşı olacak” dedi.

 

BİZ TUNCAY ÖZKAN’IN DA ENGİN ALAN’IN DA BU CADDELERDE ÖZGÜRCE YÜRÜMESİNİ İSTİYORUZ

 

5 yıl boyunca Silivri Cezaevi’nde yattığı için kendini Çerkezköylülerle hemşeri saydığını ifade eden Balbay, “Sizlerin katında kabul görmemiş davalar nedeniyle hapiste yatan tüm yurtseverler serbest bırakıldığı gün kendimi özgür hissedeceğim. Bizler, Tuncay Özkan’ın da Engin Alan’ın da bu caddelerde özgürce yürümesini istiyoruz” dedi. Önümüzde 3 önemli seçim olduğuna dikkat çeken Mustafa Balbay, “30 Mart’ta yerel seçimler var. Akabinde Haziran ayında Cumhurbaşkanlığı seçimleri devamında da önümüzdeki yıl Haziran ayında genel seçimler var. Biz önce yerel seçimlerde iktidar olacağız. Akabinde Kılıçdaroğlu’nu Başbakan, CHP’yi de iktidar yapacağız. Artık CHP için ana hedef iktidardır, bunun dışındaki her yer bize dardır” dedi.

 

OSMANLI’DA LALE DEVRİ VARDI, BUNLARDA SÜLALE DEVRİ VAR

 

AK Parti iktidarının ömrünün dolduğunu söyleyen Balbay, “17 Aralık’tan sonra nelerin yaşandığını çok iyi biliyorsunuz. Osmanlı’da lale devri vardı, bunlarda sülale devri var. Nasıl ki Osmanlı’nın lale devri uzun sürmediyse bu sülale devri de bitecek, haramilerin iktidarına son vereceğiz. Siz burada tarımla uğraşırken Ankara’da neler döndüğünü çok iyi biliyorsunuz. Bugünkü iktidarın tarımla, ekip biçmeyle tek alakası Tarım Bakanı’nın soyadının Eker olmasıdır. Tarım potansiyelimiz 100 milyon nüfusu doyuracak kapasitededir ama Bakanlar Kurulu’nu doyurur mu bilmiyorum” dedi.

 

KENDİME HEP “HAPİSTEN NE ZAMAN DEĞİL NASIL ÇIKACAĞIN ÖNEMLİDİR” DEDİM

 

“Biz herkes için varız” diyerek konuşmasını sürdüren Mustafa Balbay, “Bu anlamda Çerkezköy, Herkesköy olacak” dedi.  Silivri Cezaevi’nde zaman zaman özgürlük ne zaman gelir diye düşündüğünü söyleyen Balbay, “Kendime şunu söyledim. Bu demir parmaklıkların ardından ne zaman çıkacağın değil, nasıl çıkacağın önemlidir.  Dimdik çıkmalısın dedim ve bugün dim dik bir şekilde karşınızdayım” diye konuştu.

 

KİMİ KASTETTİ

 

Programın son konuşmasını ise CHP Çerkezköy Belediye Başkanb Adayı Vahap Akay yaptı. Akay, “Biz 2 Eylül’de 25 yıllık sevinç özlemine son vermek için yola çıktık. CHP’nin sosyal demokrat belediyecilik anlayışını sizlerle buluşturmak için yola çıktık” dedi. Bugün verdiği sözün arkasında durarak yanında olan tüm aday adaylarına teşekkür eden Vahap Akay’ın “Koltuk sevdasıyla yola çıkanları görüyorum. Koltuk sevdası ile yolunu şaşıranlara halk hesap soracak” diyerek kimi kastettiği ise merak konusu oldu.

 

FARUK KORKMAZ’A GÖNDERME YAPTI

 

10 senedir Kızılpınar’ı yönetenlerin Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na adaylığını açıkladığını belirterek BBP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Faruk Korkmaz’a göndermede bulunan Akay, “Kızılpınar’ın durumu ortada. Kalkmışlar Çerkezköy’de Kızılpınar’ı referans gösteriyorlar. Kızılpınar’ın halini beğeniyor musunuz? Kızılpınar’ın çamurlu yollarını, karanlık sokaklarını, asosyal hayatını Çerkezköy’e referans gösteriyorlar. Onları 30 Mart’ta sandığa gömeceğiz” dedi. “Yolumuz Mustafa Kemal’in aydınlık yolu, hedefimiz de CHP iktidarıdır” diyen Akay, desteklerinden dolayı tüm partililere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Mustafa Balbay ve beraberindeki milletvekilleri CHP Kızılpınar Seçim İrtibat Bürosu’nun açılış kurdelesini birilikte kesti. Balbay açılışın ardından konferans için diğer milletvekilleri ile birlikte Çorlu’ya hareket etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ