Kılınç, siyasete yeşil ışık yaktı

Yıllardır tüm siyasi partilerin kendi saflarına katılması için uğraş vermesine rağmen siyasetten uzak duran Çerkezköy'ün tanınmış simalarından duayen sanayici Ömer Kılınç, gazetemize

SİYASET 13.02.2014 17:42:00 0
Kılınç, siyasete yeşil ışık yaktı

40 yıldır yaşadığı Çerkezköy’ü çok sevdiğini ifade eden Ömer Kılınç, “Konu Çerkezköy olunca işler değişiyor. Bu kapsamda birleştirici rol üstlenmek adına bu dönem siyasette rol alabilirim” dedi.

İNSANLAR BİRLİKTE ÜZÜLÜR, BİRLİKTE SEVİNİRDİ

Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunu olduğunu söyleyen Ömer Kılınç, vatani görevini yerine getirdikten sonra Çerkezköy’e ilk olarak Devlet Planlama Teşkilatı şapkasıyla geldiğini belirterek, “Daha sonra 1974 yılında sonunda Dinarsu’daki işim gereği Çerkezköy’e yerleştim. 40 yıldır da Çerkezköy’de yaşıyorum” dedi. O dönemki Çerkezköy’ü çok özlediğini kaydeden Ömer Kılınç, “Herkesin birbirine sevgisi, saygısı vardı. Hiçbir evin kapısı kapalı olmazdı. Değil cinayet, hırsızlık ya da gasp gibi olaylar dahi yaşanmazdı. İnsanlar cenazelerde hep birlikte üzülür, düğünlerde hep birlikte sevinirdi” diye konuştu.

İSTİHDAM YARATIYORUZ FAKAT ÇEVREYİ KİRLETME HAKKINA SAHİP DEĞİLİZ

1970’li yıllarda Çerkezköy’de yalnızca 19 fabrika olduğunu kaydeden Ömer Kılınç, “Organize Sanayi Bölgesi yoktu. İlçede genç insan kalmamıştı. Herkes iş için İstanbul’a gidiyordu. Daha sonra Çerkezköy Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Çerkezköy Sanayiciler Derneği işbirliği ile OSB kuruldu. Akabinde Çerkezköy’de sanayi hızla gelişti. Bugün bölgede 300’e yakın fabrika bulunuyor” dedi. Ergene’yi kirleten sanayi kuruluşlarının “Sanayici olarak istihdam yaratıyoruz, daha ne yapalım” şeklinde beyanatlarda bulunduğunu anımsatan Ömer Kılınç, “Biz hiçbir zaman bu tarz açıklamalarda bulunmadık. Sanayici olarak istihdam yaratıyoruz fakat çevreyi kirletme hakkına sahip değiliz. Bizim beyanatlarımız hep bu yönde olmuştur. Bu nedenle de bölgedeki basın mensupları tarafından her zaman takdir görmüşüzdür” dedi. 

VATANDAŞIN MEMNUNİYETİ BİZİ MEMNUN EDERDİ

Bir dönem Türkiye-Suudi Arabistan İş Konseyi Başkanlığı da yaptığını söyleyen Ömer Kılınç, “Amacımız Suudi arabistan ile olan iş ilişkilerimize katkı sağlamaktı. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum” dedi. Çerkezköy Belediyesi’nin yıllar önce bugünkü kadar güçlü bir yapıya sahip olmadığını bu nedenle bazı hizmetlerin sanayicilerden destek alınarak sağlandığını anımsatan Kılınç, “Yaptığımız çalışmalar vatandaşımızı memnun ederdi. Onların memnuniyeti de bizi memnun ederdi” ifadelerini kullandı. 

AVRUPA’DA SÖZ SAHİBİ MARKALARIMIZ VAR

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kurucu Başkanı olduğunu sözlerine ekleyen Ömer Kılınç, “O dönem ülkede enflasyon yüzde 120 seviyelerindeydi. Sanayi de ticaret de oldukça zordu. Bu nedenle odanın kuruluşunda zorluk yaşadık. Çok sayıda yardımseverin katkılarıyla ÇTSO’yu kurduk” dedi. Ülkede ki sanayi gelişimini tekstil sektöründen verdiği örnekle anlatan Kılınç, “Ülke olarak hep pamuk ürettik. Bir yandan da pamuk ipliği üretebilmek için dua ederdik. Sonra pamuk ipliği üretmeye başladık. O zaman da dokuma yapabilsek diye dua ettik. Sonunda tekstilde geldiğimiz noktada Avrupa’da söz sahibi markalarımız var. Türkiye tekstil sektöründe dev atılımlar gerçekleştirdi” dedi.  

KÖTÜ BİR POLİTİKACI OLURSANIZ, İTİBARINIZI KAYBEDERSİNİZ

Sanayi kuruluşlarının gelmesinden önceki dönemde Çerkezköy ve Kapaklı’nın köy görünümünde olduğunu kaydeden Ömer Kılınç konuşmasına, siyasete yıllarca uzak duruşunun sebebini açıklayarak devam etti. “Her seçim döneminin bir hikayesi var” diyerek söze başlayan Ömer Kılınç, “Dinarsu’da elde ettiğim geliri siyasette elde etmem mümkün değildi. İnsan parayı neden kazanır? Eşinin dostunun işini görebilmek için, itibar için kazanır. Siz eğer kötü bir politikacı olursanız, itibarınızı kaybedersiniz. Btün politikacılar böyle yapıyor demiyorum. Aksine insanlara hizmet için politika yapanlara büyük saygı duyuyorum. Dürüst bir şekilde yapılan politikanın ibadet niteliğinde olduğunun altını çizen Ömer Kılınç, “Halka hizmet, hakka hizmettir” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ SORUNU KAMPLAŞMADIR

Türkiye’nin en büyük sorununun ne Suriye meselesi, ne ekonomi ne de başka bir şey olduğunu söyleyen Ömer Kılınç, “Ülkemizin en büyük meselesi kamplaşmadır. Farklılıklara tahammülümüz yok. Halbuki farklılık olmak zorundadır. Fark insanoğlunun var olduğu her yerde var. Allah isteseydi tüm insanları aynı yaratırdı. Fakat tüm insanlar birbirinden farklıdır. Çok kamplaştık. Sporda kamplaştık, politikada kamplaştık. Farklılık iyidir fakat bunu keskin çizgilerle, birbirine düşmancasına yapmamak gerekiyor. Mutlaka birinin bu kamplaşmayı durdurması lazım. Bu anlamda Çerkezköy çok önemli bir merkezdir. Çünkü Çerkezköy Türkiye’nin mozaiğidir. Başbakanımız da bu nedenle ilçemize ayrı önem veriyor. Burada farklı kültürlerle yetişmiş insanlar adeta aynı kabın içine girmiş durumda” dedi. 

BİRLEŞTİRİCİ ROL ÜSTLENMEK ADINA SİYASETTE YER ALABİLİRİM

Konuşmasının devamında Çerkezköy’ün fahri hemşerisi olduğunu ifade eden Ömer Kılınç, “Çerkezköy Belediye Meclisi, Şahsıma, Sakıp Sabancı’ya ve Halit Narin’e Fahri Hemşerilik Belgesi verdi. Çünkü biz Çerkezköy’ü gözümüz gibi sevdik” dedi. 30 Mart yerel seçimlerinin yaklaştığına dikkat çeken Ömer Kılınç, “Adayların bu süreçte birbirine karşı saygılı olması gerekiyor. Seçimlerden sonra yine birbirimizin yüzüne bakacağız. Karşısındakine zarar verecek bir zihniyetle yapılan siyasette sorunlar hiçbir zaman çözülemez. Bu çerçevede konu çok sevdiğim Çerkezköy olunca, birleştirici rol üstlenmek adına siyasette yer alabilirim. Temennim, sukunet içinde bir seçim dönemi geçirmektir. Tekirdağ Büyükşehir olacak. Alışkanlıklarımız değişecek. Bizim, Büyükşehir’de Çerkezköy için mücadele etmemiz gerekiyor” açıklamalarında bulundu. Kılınç, yöneticilerin sorun yaratan değil, meydana gelen sorunların çözümünde risk alıp çözüm üreten liyakatlı insanlar olması gerektiğini ifade etti.

 ÖNCELİĞİNİZ İNSAN OLURSA HAYATA VE YAŞADIĞINIZ YERE BAKIŞ AÇINIZ DEĞİŞİR

Çerkezköy’ün menfaatleri için bu dönem siyasette görev alabileceğini ifade eden Ömer Kılınç, “Bu çerçevede görevin mertebesine bakmam. Tek temennim sukunet içinde kavgasız ve kaygısız bir seçim geçirmektir. Tekirdağımız seçimlere büyükşehir belediyesi olarak girecek. Tüm siyasi partilerin Çerkezköy için büyük düşünmesi gerekiyor. Herkes meşru zeminde mücadele vermelidir. Herkesin gönlünde farklı bir aslan yatabilir. Önceliğiniz insan olursa hayata ve yaşadığınız yere bakış açınız değişir. Çerkezköy halkı yıllardır farklı renkler ve farklı kültürlerle hayatın tüm zorluklarına rağmen iç içe, huzurlu bir hayat sürdürmektedir. Çerkezköy’ün gelişimine en ufak bir katkım olduysa benim için bundan büyük bir mutluluk olamaz. Şayet birileri bana ‘abi gel, bilgi birikiminle bize göz kulak el ayak ol’ derse bundan da gurur duyarım ” dedi. Bu güne kadar Çerkezköy’de hep sanayici kimliği ile ön plana çıkan Kılınç’ın yerel seçimlere sayılı günler kala yaptığı bu açıklama Ömer Kılınç’ın da siyasete yeşil ışık yaktığının göstergesi olurken, Kılınç’ın hangi partiden hangi adayın yanında yer alacağı ise merak konusu oldu.

Haber / Ahmet KARDEŞ