"AK Parti'nin yaptığı kendini bilmezliktir"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, yaptığı basın açıklamasında "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, partisinin Tekirdağ'daki aday tanıtım topl

SİYASET 12.02.2014 19:10:00 0

CHP, AK PARTİ DÜZENİYLE MÜCADELE ETMEKTEDİR

 

Öztrak, “Şentop’un iddialarının aksine nasıl Atamızın vefatıyla Atatürkçülük ölmediyse, Atatürk’ün partisi de 12 Eylül’de kapatılarak yok edilememiştir. Bu ülkenin kurucularına ayyaş diyen, okullarımızdan Andımızı kaldıran, ülkemizin vatansever subaylarına ve ordusuna kumpas kurulmasına göz yuman, milleti borca batırıp, evlerinde kasa kasa para saklayan, Atatürk’ü tanımayan ve ülkeyi bölen AK Parti iktidarının ve mensuplarının CHP’nin temiz mazisine dil uzatması en hafif tabiriyle kendini bilmezliktir” diye konuştu.  CHP’nin köklerinin nereden geldiği, hangi ilkeleri benimsediği, ülkesi ve milleti için hangi baskılar karşısında, hangi amaçla mücadele ettiğinin ortada olduğunu sözlerine ekleyen Faik Öztrak, “CHP, Gazi Mustafa Kemal’in ilkeleri ışığında Türkiye’nin kuruluş ilkelerine sahip çıkmaktadır. CHP, ülkesinin bütünlüğünü savunmaktadır. CHP, yüce dinimizi yolsuzluklarına ve rüşvete kılıf yapanlara ‘yeter’ demektedir. CHP, AK Parti düzeniyle mücadele etmektedir” dedi.

 

CHP DİM DİK DURMAYA DEVAM EDECEK

 

Öztrak sözlerini şöyle sürdürdü. “Türkiye siyasetine sonradan ekleme, “Gömlek değiştirme üstadı” AK Parti ise “komisyonculuk”, “medyayı ele geçirmek için ‘haraç havuzu’ oluşturmak”, “ihale bağlamak” gibi iddialarına muhatap bir partidir. Yargıda aklanarak milletin karşısına çıkmak yerine hukuku tepeleyen, iddiaların üstünü örtmek için bir devlet krizi çıkaran AK Parti, suçluların ve suçluluğun telaşı içindedir. AK Partili Şentop’u asıl rahatsız eden partisinin içine düştüğü bu suçluluk psikolojisidir. Şentop’un yakışıksız sözleri AK Parti’nin, CHP’yi kapatan 12 Eylül darbe zihniyetiyle nasıl bir “ruh kardeşliği” içinde olduğunu da ortaya koymaktadır. CHP, her türlü saldırıya rağmen AK Parti’nin demokratik hukuk devletini bitirmeyi amaçlayan eylem ve işlemleri karşısında dimdik, sağlam ve tavizsiz durmaya devam edecektir.”

 

Haber / Ahmet KILAVUZ