Çetinkaya, "Bizi dilenci yapmayın"

Büyük Birlik Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Faruk Korkmaz seçim çalışmaları çerçevesinde beraberindeki BBP İlçe Başkanı Turan Demircan, Belediye Meclis Üyesi Adayları Habip Bilgin, Aynur D

SİYASET 12.02.2014 19:01:00 0
Çetinkaya,

YAŞAM EVİNİ GEZDİ

 

Başkan Korkmaz ve beraberindeki BBP heyeti, Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri ile birlikte kapıda karşılandı. Ziyarette ilk olarak binanın spor salonu gezildi. Katkısı ve emeği geçen herkese teşekkür eden Faruk Kokmaz, “Gerçekten ilçeye mükemmel bir bina kazandırmışsınız. Belediye Başkanı olduğumuz takdirde engellilerimizi her gün ziyaret edip onlarla bir arada olmak istiyoruz” dedi. Eğitim, Öğretim ve Yaşam Evi’ne kazandırdıkları spor salonunun herkese açık olduğunu ifade eden Güzel Spor Kulübü Antrenörü Bilal Güzel ise “Haftanın üç günü bayanlarımıza aerobik kursu veriliyor. Dışarıdan gelecek vatandaşlarımız da spor aletlerinden yararlanabiliyor. Üye kayıtlarından gelen para da derneğe gelir olarak kalıyor. Burada engellilerimize tekvando ve kickbox kursu da veriyoruz” dedi.

 

DERNEĞİMİZİN AYLIK ÜÇ BİN 500 TL’LİK GİDERİ VAR

 

Partililer daha sonra ise konferans salonu, takı tasarım, ahşap boyama, oyuncak odalarını gezerek Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya’dan bilgiler aldı. Çerkezköy’de engelliliğin olmadığını sadece ilgisizliğin olduğunu kaydeden Korkmaz, “Bu emanetlerimizle ilgilenirsek çok verimli olacağız. İnsan engelli olabilir. Allah onlara da beyin vermiş ve onlara nasıl baktığımızı Allah izliyor. Belediye Başkanı olduğum takdirde her gün burada olacağım. Yapacağımız projelerle birlikte sizlerin isteklerinizi gerçekleştireceğiz” dedi. Yaşam Evi projesinin hiçbir gelir kaynağına ihtiyaç duyulmadan yapıldığını söyleyen Çetinkaya, “Bize Bağlık Mahallesi’nden yer vermek istediler. Bütün partileri tek tek gezdik. Bu projenin bizim olduğunu ve herhangi bir rant olmadığını söyledik. İkna oldular ve oy birliği ile meclisten geçti. Üyelerimiz ile birlik beraberlik içindeyiz. Böyle bir yeri yaparken dükkanları önemsedik. Derneğimizin aylık üç bin 500 TL’lik gideri var. Derneğin giderlerini 5 ay boyunca biz ödedik. Dükkânlardan birisi derneğe verildi. Bu daireden gelirin çok fazla olacağını düşünmüyoruz. İnşallah değişik projelerle bu sorunu da çözmeye çalışacağız” dedi.

 

MUHSİN YAZICIOĞLU PARKININ GELİRİNİ DE SİZLERE AKTARMAYI DÜŞÜNÜYORUM

 

Derneğin kamu yararına çalışan bir dernek olduğuna dikkat çeken Çetinkaya, “Dernek olarak 63 şubemiz bulunuyor. Çerkezköy Şubemiz ise bu tesisle birlikte bütün şubelerden önde olmuştur. Yeni Otogarda tuvaletler engellilere verilirse üç arkadaşımızı vardiya sistemi ile çalıştırmak istiyoruz. Üç aileyi ekmek sahibi yapacağız. Bunun getirisi ile bu binanın ihtiyacını karşılamayı düşünüyoruz” dedi. Dernek binasından etkilendiğini fakat yapılan dükkanların hepsinin derneğe verilmesi gerektiğini kaydeden Korkmaz, “Dört dairenin geliri ile buranın masrafları karşılanırdı. Gelir getirecek yerlerin verilmesi lazım. BBP olarak bizim projelerimizde ayakta durmanız için kaynaklarımız olacak. Belediye bütçesinden kaynak ayrılacaktır. Çok güzel bir bina oldu ama bir ayağı eksik kaldı. Başkanı olmam halinde Muhsin Yazıcıoğlu parkının gelirini de sizlere aktarmayı düşünüyorum” dedi.

 

İHTİYACI OLAN 25 VATANDAŞIMIZA EV YAPTIK

 

“Bizi dilenci yapmayın başka bir şey istemiyoruz” diyen Çetinkaya ise “Bu zamana kadar hiçbir esnafımızın dilencisi olmadık. Yıllık üyelerimizden aldığımız 20 TL’lik aidatlarla bu sorunları çözdük. Arkadaşlarımızın aidatları ile dik durmaya çalıştık. Çalışma yaparken de hep üyelerimize sorduk” dedi. Çerkezköy’ün sanayi bölgesi olduğunu kaydeden Faruk Korkmaz, “Burada sizin ihtiyacınızın olmaması gerekiyor. Çünkü Çerkezköy sanayi bölgesidir. Sanayici ile yönetim arasında bir kopukluk var. Allah’ın izni ile yönetimi alırsak bütün sanayicileri seferber edeceğiz. Dernek olarak bana Başkan yeter diyeceksiniz. Yalnız yavrularımız değil aileleri de mutlu olacak. Ailelerinin evine kadar gireceğiz. Onlara sanayiciyi getireceğiz. Bunu Kızılpınar’da yaptık. İhtiyacı olan 25 vatandaşımıza ev yaptık. Belediye olarak katkıda bulunduk ama sanayiciyi, hayırseverleri harekete geçirdik. Bu çalışmaları Çerkezköy’de de yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

 

“EL BİRLİĞİ İLE ÇALIŞACAĞIZ”

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi folklor grubuna kıyafet yardımında bulunan Başkan Korkmaz’a teşekkür eden Çetinkaya, “Erzurum yöresine ait folklor ekibimizin Erzurumlu Başkanı’nın yanına gittiğimizde lafımızı söylemeden bize 20 takım kıyafet verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.  Engelliler için olan hiçbir şeye yok demeyeceğini ifade eden Korkmaz, “El birliği ile güzel çalışmalar yapacağız. Siz üretin ortaya koyun Allah’ın izni ile üreteceğiniz hiçbir şey yerde kalmayacaktır. Gerçekleştireceğiniz bütün projelere destekte bulunacağız. Hep birlikte üreteceğiz, üreteceklerimizi de sunacağız” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ