Bakanlar, Rafine Ünitesi açılışına katılacak

Trakya Birlik, Tekirdağ Entegre Tesisleri yeni Rafine Ünitesi'nin 9 Şubat'ta yapılması planlanan açılışına Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazı

GÜNDEM 6.02.2014 16:42:00 0
Bakanlar, Rafine Ünitesi açılışına katılacak

ÜRETİM KAPASİTESİ YILDA 138 BİN TONA YÜKSELDİ

 

Trakya Birlik Yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Trakya Birlik Tekirdağ Entegre Tesisleri yılda 78 bin ton rafine yağ üretim kapasitesine sahip. Yeni Rafine Ünitesi’nin devreye girmesi ile rafine yağ üretim kapasitesi yılda 138 bin tona yükseldi. Üstün Alman Teknolojisi ile üretim aşamalarının gerçekleştirildiği Rafine Ünitesi’nde üretilen ayçiçek yağlarının kalite kontrollerinde Türk Gıda Kodeksi Bitki Adı ile Anılan Yağlar Tebliği ve TSE esas alınıyor" denildi.

 

AÇILIŞ 9 ŞUBAT’TA

 

Açıklamada tesislerin laboratuarlarında 2 saatte bir yapılan kontrollerle değerlerin çok daha üzerinde bir kalitede Rafine Ayçiçek Yağı üretimi gerçekleştirildiği belirtildi. Yenilenen ve son teknoloji ile hizmete giren Rafine Ünitesi’nin açılışını 9 Şubat Pazar günü saat 11.00’da Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın katılımıyla gerçekleşeceği kaydedildi.

 

Haber / Emine LALE