Akay, "Seçimlerden sonra yüz yüze bakacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan adayı Vahap Akay Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir ve Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz'ı makamında ziyaret etti.

SİYASET 5.02.2014 16:37:00 0
Akay,

İLK ZİYARET HANİFİ BELİNDİR’E

 

Dün saat 10.30’da ilk olarak Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’i makamında ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, “1 Nisan tarihinden sonra birbirimizin yüzüne bakabilecek, seviyeli bir siyaset yapmak istiyoruz. Gerçekten Çerkezköy’ün büyüyen coğrafyasında Veliköy’ün önemini biliyoruz. Önümüzdeki süreçte bu yapıya nasıl daha fazla hizmet ederiz ve katkı yaparız diye vatandaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. İnşallah güzel bir yarış dönemi olacak” dedi.

 

KALICI ESERLER BIRAKTIK

 

Ziyaretten dolayı partililere teşekkür eden Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Çerkezköy’ün nüfusu 115 bin oldu. Çerkezköy’ün gelirleri de artacak. Bu yatırımlarla birlikte daha da büyüyecek. Biz Veliköy Belediyesi olarak önemli hizmetlerde bulunduk. Mevcut ortaokulu tamamlayarak hizmete açtık. Üst geçidimizi yapıp vatandaşların kullanımına sunduk. Veliköy’de Hürriyet Meydanı’nı da tamamlayarak beldemize yakışır bir meydanı hayata geçirdik. Dönemimizde iki tane Organize Sanayi Bölgesi kuruldu. Birisi bakanlık tarafından onaylandı. Yalı Boyu ise ıslah olarak çalışmalarına devam ediyor. Bakanlıktan onay geçtikten sonra ikinci OSB olarak hizmete başlayacak. Sanayi yolumuzu yaptırdık. Yüksek okul ile alakalı Namık Kemal Üniversitesi ile protokol gereği iki yıllık üniversitenin kaba inşaatını bitirdik. İnce inşaatı da devam ediyor. Seneye de öğrenci alacak düzeye gelecektir. Bunlar bizim dönemimizde yaptığımız kalıcı eserlerdir. Göreve geldiğimizde bütçemiz 5-6 milyon civarında idi. Bu yıl 10 milyon TL oldu. Bu bütçeyi cari giderlere ve yatırımlara harcadık. Mahalle olarak da en iyi durumda olan yeriz” dedi.

 

“BÜYÜK BİR İVME KAZANACAK”

 

Büyükşehir yapılanmasından sonra Çerkezköy’ün çok avantajlı olacağını kaydeden Akay, “Süleymanpaşa’nın 50, Malkara’nın ise 75 köyü var. Büyükşehir yasasının ardından ilçe belediyesine gelen bütçeler köylere dağılacak. Çerkezköy köysüz olmakla birlikte sadece Veliköy ve Kızılpınar bağlanmıştır. Bu anlamda Kızılpınar ve Veliköy’ün Büyükşehir’den aldığı pay çok iyi olacak. İlçe belediyesi tampon belediye rolünde olacak.  Bunun kat ve kat yukarısındaki Kızılpınar ve Veliköy’e büyük katkı sağlayacak. Uyumlu çalışma ile birlikte buralara büyük ivme kazandıracağız” dedi. Partililerin spor kulübünün sıkıntıları hakkındaki sorularına da açıklık getiren Başkan Belindir, “Sahamız iki defa su altında kaldı. Onu toparlamak çok kolay olmadı. Sezon sonunda önemli bir bakıma ihtiyacı olacak. Veliköy Belediye Başkanlığı döneminde A Takım ile ligde güzel mücadele ettik. Ayrıca gençler kategorisinde de takımımızı Türkiye Şampiyonası’na soktuk. 100’e yakın alt yapı oyuncumuz var. Süper Amatör’de de şampiyonluğu hedefliyoruz. İki sporcumuzu yurt dışına gönderdik. Veliköyspor yıllardır köklü bir kulüptür. Başkan olarak hep destekledik, inşallah bundan sonra da Çerkezköy Belediye Başkanlığı destekleyecektir” dedi.

 

“DESTEKLERİMİZ OLACAKTIR”

 

Basın mensuplarının “Belediye başkanı olduğunuz taktirde mahallesi olan takımları aynı çatı altında mı toplayacaksınız, yoksa takım olarak liglerde devam edecek mi” sorusunun yöneltilmesi üzerine konuşan Vahap Akay ise “Amatör spor kulüpleri çalışmalarına devam edecek. Büyükşehir yasası ile birlikte belediye binde 12 katkı payı verecek. Elimizden geldiğince bu katkıyı devam ettireceğiz. Veliköyspor’un simgeleşmiş bir durumu vardır. Çerkezköy nüfusunun yüzde 45’i 16-35 yaşa hitap ediyor. Futbola ve spora mehilli bir durumu ortaya çıkarmak gerekiyor. Gençlere yön vermek için spor kulüpleri önemlidir. Sanayi kenti olan bir ilçede birilerin spora ön ayak olmasını sağlamak gerekiyor. İkili ilişkileri iyi kullanmak gerekiyor” dedi.

 

“BÜYÜMEYE ÇALIŞTIK”

 

Siyasete devam etmeyi düşündüğünü kaydeden Belindir, “Mevcut partimde siyaset yapmaya devam edeceğim. Önümüzdeki günlerde konumla ilgili bir basın açıklaması yapacağım. Nüfus olarak beldeler arasında en düşüğüz. Kontrollü ve şehirleşerek büyümeye çalıştık. Yüksekokul açıldıktan sonra beldeye dört yıllık bir fakülte açılması için rektörle fikir alışverişinde bulunduk. 124 dönüm arazi tahsis ettik. İki yıllıktan sonra dört yıllık da yapılacak. Yapılaşma ve kentsel dönüşüm Veliköy’e büyük katkı sağlayacaktır. Farklı yaşanabilir bir mahalle olacaktır” dedi.

 

“ADAYLIĞINIZ HAYIRLI OLSUN”

 

Veliköy Belediyesi’nden ayrılan Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Saim Özkan ve partililer ile birlikte saat 11.15’te de Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ı ziyaret etti.  Büyük Birlik Partisi çatısı altında siyaset yapmaya başlayan Başkan Korkmaz’a adaylığının hayırlı olması temennisinde bulunan Vahap Akay, “Bütün Belediye Başkanlarımıza ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Adaylığınız da hayırlı olsun. Siyaset arenasında tecrübelisiniz” dedi.

 

“SÜREÇ HERKESE HAYIRLI OLSUN”

 

İlerleyen günlerde Çerkezköy siyasetinin hararetleneceğini kaydeden Akay, “İnşallah Çerkezköy ve hepimiz için hayırlı bir süreç olur. Kendi hedeflerimizi anlatmaya çalışıyoruz. Bu süreci hepimiz iyi bir şekilde tamamlamak için mücadele ediyoruz. 30 Mart seçimlerinden sonra hepimiz yüz yüze bakacağız. Bu süreç herkese hayırlı oldun. Çerkezköy köyü olmayan tek ilçedir. Önümüzdeki süreçte Kızılpınar’ın coğrafi olarak Tekirdağ bütçesinden en önemli payı alacağını düşünüyorum. Bu anlamda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy ile uyumlu çalışması gerekecek. Uyumlu çalışma büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

 

“TEBRİK EDECEĞİZ”

 

Bütün siyasetçilere saygı duyduklarını kaydeden Kızılpınar Belediye Başkan Faruk Korkmaz, “Siyaset yapmak güzel bir şeydir. Herkes yarışabilir. Bu süreç barış içinde olursa daha güzel olacaktır. Biz sizleri izliyoruz. Geçen dönemde de CHP’nin hiç kırıcı hareketlerini görmedim. İnşallah bu dönem de birlikte güzel bir seçim geçireceğiz. Vahap beyin geçmişi ile ilgili araştırma yaptık. İyi bir aileden geldiğini biliyoruz. Yükünüz ağır ve yolunuz uzundur. Siyaset yapmak gerçekten zordur. Hele hele Çerkezköy’de yapmak kolay değildir. İnşallah alnımızın akıyla işin içinden çıkacağız. 30 Mart tarihinden itibaren hep birlikte yüz yüze bakacağız. Kim kazanırsa kazansın hayırlı uğurlu olsun diyip tebrik edeceğiz” açıklamasında bulundu. Kızılpınar’a güzel hizmetler yaptıklarını kaydeden Korkmaz, “ Neler yaptığımızı görüyorsunuz. Çerkezköy ile birleştik. Çerkezköy için projelerimiz var. Bu süreçte kendimizi ve projelerimizi anlatacağız. Ülkenin birlik beraberliğe ihtiyacı var. Bütçemiz bu dönem 8 milyon TL idi. Zaman zaman arsa satışlarımız oluyor. Bir ara bütçemiz 21 milyon TL’ye çıkardık. Sadece iller bankasından krediler aldık” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ