Günay, "KOBİ'lerin ekonomi içerisindeki payı çok büyük"

Kredi Garanti Fonu A.Ş. Tekirdağ Şube Müdürü Sertaç Günay ve KOBİ Portföy Yöneticisi Onur Dal Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, Kredi Garanti Fonu'nun KOBİ'lere verdiği ke

GÜNDEM 5.02.2014 13:52:00 0
Günay,

KURUM VE KURULUŞLARIN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

 

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Meclis Başkan Yardımcısı Sevtap Engin tarafından karşılanan Kredi Garanti Fonu yetkilileri KOBİ’lere verilecek kefalet desteği ile ilgili Keşan TSO ile yapılacak işbirliği konusunda fikir paylaşımında bulundu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kredi Garanti Fonu A.Ş. Tekirdağ Şube Müdürü Sertaç Günay, “Kredi Garanti Fonu vergiye tabi olmayan ve kar amacı gütmeyen bir kurumdur. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve bankaların ortaklığında kurulmuş bir kurumdur. Dünyada özellikle kalkınmış ülkelerde kredi garanti fonlarının KOBİ dediğimiz firmaların kredi dilimi içerisindeki payı yüzde 60 durumunda ülkemizde ise bu oran yüzde 2 seviyesini bulmadı. Bu nedenle alınacak mesafe çok uzun. Bu arayı kapatmanın en önemli adımı da tanıtım ile mümkün. Burada ekonomiye yön veren kurum ve kuruluşların desteği çok önemli” dedi.

 

TÜM ŞİRKETLERE KEFALET DESTEĞİ VERİYORUZ

 

KOBİ vasfına ait çalışan sayısı 250’nin altında olan ve cirosu 40 Bin TL’yi geçmeyen firmalara 1 milyar TL destek verdiklerini söyleyen Günay, “KOBİ vasfındaki Grup Firmalarına ise 1,5 Milyar TL Kefalet desteği veriyoruz. Ekonomide esas ağırlığı oluşturan KOBİ’lerdir. Türkiye’de KOBİ’lerin ekonomi içerisindeki payı çok büyüktür. Kefalet desteğinde sektör ayrımı yapmıyoruz. Şahıs firmalarından Kolektif şirketlere, Limited Şirketlerden Anonim Şirketlere kadar hepsine kefalet desteği veriyoruz. Firmalarımız detay bilgileri www.kgf.com.tr adlı resmi internet sitemizden alabilirler” dedi. Sertaç Günay son olarak, Kredi Garanti Fonu’nu ve verdiği destekleri daha iyi anlatmak amacıyla Keşan TSO ile işbirliğine gideceklerini ve yakın zaman içinde ortaklaşa düzenlenecek bir toplantı ile oda üyelerinin yararlanabileceği konuları daha iyi paylaşma fırsatı yakalayacaklarını ifade etti.

 

Haber / Gökhan YILMAZ