Edirne'de sel nöbeti

Uzunköprü'de bulunan Kırkavak Deresi'nin debisinin artmaya başlamasıyla dere kenarında evleri olan vatandaşlar, sel nöbeti tutmaya başladı.

GÜNDEM 4.02.2014 16:49:00 0
Edirne

TIKANIK YOLLARDA KEPÇEYLE KANAL AÇILDI

 

Uzunköprü’de iki gündür yağan yağmur ile derelerin su seviyesi artmaya başladı. Sağanak yağış ile sokaklar göle döndü, kalorifer daireleri sular altında kaldı. Kasım ayında yaşanılan felaketinin ardından henüz yaralarını saramayan Uzunköprü, bir sel vakasıyla daha karşı karşıya kalma durumuna geldi. Uzunköprü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, tıkanık yollarda kepçeyle kanal açarak sıkıntıyı giderdi. Kırkavak Deresi yanında evi bulunan Ali Çelik, her sene aynı bu sıkıntıları yaşadıklarını getirerek, yetkililerin önlem alması gerektiğini kaydetti. Çelik, "21 Kasım’da yaşadığımız sel felaketinin yaralarını hala saramadık. Kırkavak Deresi'nin tekrar taşması durumunda onlarca ev taşkına maruz kalacak" dedi.

 

O KÖPRÜ YIKILACAK

 

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Edirne DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ile yaptığı görüşmede Kırkkavak Deresi'nin köylerden gelen yağmur suları ile Uzunköprü ilçesini tehdit ettiğini ifade ederek, "Özellikle Fevzi Çakmak Mahallesi'nde su taşkınları oldu. Binaların zemin katlarında ve kalorifer dairelerinde sular var. Vatandaşımızın bir daha aynı felaketi yaşamaması için Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarlığı'nın yanında bulunan köprünün yıkılarak dere içinde ayak olmadan yapılması için çalışmaları başlatacağız" dedi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ